Hlavní obsah

Empoli - Atalanta 3:0Bergamo je po výhře v Empoli čtvrté v lize, Barákova Fiorentina prohrála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Bergama v dohrávce 10. kola italské ligy zvítězili v Empoli 3:0 a v tabulce se posunuli na čtvrté místo. Hvězdou zápasu byl Gianluca Scamacca, který dvě branky dal a u třetí si připsal asistenci. Fiorentina s Antonínem Barákem nevyužila ve večerním duelu šanci vrátit se před Atalantu, prohrála na hřišti Lazia Řím 0:1 gólem z penalty v nastavení a v tabulce je šestá o bod před dnešním soupeřem.

Foto: Remo Casilli, Reuters

Fotbalista Lazia Ciro Immobile oslavuje se spoluhráči gól proti Fiorentině.

Článek

Český reprezentant přišel na hřiště jako střídající hráč v 62. minutě ze bezbrankového stavu, ke změně skóre ale nepomohl. V páté nastavené minutě naopak rozhodčí nařídil penaltu za ruku v pokutovém území a Ciro Immobile, jenž přišel z lavičky na poslední dvacetiminutovku, šanci domácích na zisk tří bodů proměnil.

Čtyřiadvacetiletý útočník Scamacca otevřel v Empoli skóre už v páté minutě a poté se podílel na druhé brance Teuna Koopmeinerse. Po přestávce pak přidal ještě další gólovou pojistku a čtvrtou trefou v sezoně zaujal pozici nejlepšího střelce Bergama.

Italská fotbalová liga - 10. kolo:
Empoli - Bergamo 0:3 (5. a 51. Scamacca, 29. Koopmeiners),
Lazio Řím - Fiorentina 1:0 (90.+5 Immobile z pen.).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.