Hlavní obsah

Gólmanská legenda v Juventusu končí. Co bude dál?

Turín/Praha

Třiačtyřicetiletý italský fotbalový vetereán Gianluigi „Gigi“ Buffon prozradil, že po této sezoně končí v týmu Juventusu. Mohlo by to také znamenat završení jeho bohaté 26leté profesionální kariéry. Ve hře je však možnost, že se upíše Atalantě, kde by si kariéru prodloužil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Gianluigi Buffon na archivním snímku.

Článek

Italský reprezentant, který má na kontě titul mistra světa z roku 2006, prozradil, že na konci sezony neprodlouží smlouvu s Juventusem, aktuálně pátým týmem Serie A. Nyní zvažuje další kroky. „Buď skončím s fotbalem, nebo najdu novou motivaci," uvedl vicemistr Evropy z roku 2012.

Tím by mohla být nabídka od momentálně druhého týmu tabulky, Atalanty Bergamo. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout krátce po konci sezony. Buffon by teoreticky mohl v Juventusu zůstat na pozici trenéra, jelikož se dá očekávat, že současný kouč Andrea Pirlo bude kvůli neuspokojivým výsledkům odvolán.

Buffon naposledy nastoupil ještě v dubnu proti Parmě a vychytal vítězství 3:1. V posledním zápase nestačil Juventus na AC Milán a kvůli prohře 0:3 vypadl z první čtyřky ligy. Buffon by svůj poslední zápas mohl odchytat 19. května v italském poháru právě proti Atalantě, která o něj má zájem.

Italský reprezentant už jednou z Juventusu odešel. Po příchodu z Parmy v roce 2001 zamířil v roce 2018 do francouzské ligy, kdy působil v Paris St. Germain a hned získal titul. V roce 2019 se do Juventusu vrátil a působí tam dodnes.

Reklama

Související témata: