Hlavní obsah

Hamšík se zase trefil a božského Maradonu překonal

Samo sebou, že na hvězdného Maradonu fotbalová Neapol nikdy nezapomene, ale po dnešním utkání 18. kola Serie A má novou modlu. Slovenského legionáře Marka Hamšíka, který už má nad božským Argentincem navrch. V duelu se Sampdorií Janov totiž pomohl svého týmu k výhře 3:2 třetím gólem, takže od dnešního dne je nejlepším klubovým střelcem v celé historii.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Slovenský reprezentant Marek Hamšík překonal neapolský střelecký rekord Argentince Diega Maradony. Dal v klubovém dresu SSC už 116 gólů.

Článek

V předchozím kole se trefou v Turíně Hamšík Maradonovi vyrovnal, neboť na Stadio Olimpico zaznamenal 115. gól, od sobotního odpoledne má ale nad argentinskou legendou navrch.

V divoké přestřelce, kterou duel Neapole se Sampdorií Janov přinesl, se postaral o obrat a nakonec i výhru svého týmu 3:2.

Hosté dvakrát vedli, ale právě Hamšík vstřelil v 39. minutě za asistence Mertense třetí, a jak se nakonec ukázalo i vítězný gól.

Maradonův rekord, který platil od roku 1991, tak patří minulosti. Zatímco božský Diego nastřílel v dresu SSC Neapol ve všech soutěžních zápasech 115 branek, Hamšík má po dnešku o jednu víc.

„Tenhle rekord těší, ale mnohem důležitější je, že jsme těžký zápas vyhráli a získali tři body," reagoval při ochodu ze hřiště slovenský legionář, který pod Vesuvem působí od roku 2007 a s Neapolí vyhrál dvakrát Italský pohár a Superpohár.

Maradonův výčet úspěchů je ovšem mnohem větší, protože s Neapolí získal během sedmi let dva mistrovské tituly, vyhrál s ní Italský pohár, italský Superpohár a v roce 1989 i tehdejší Pohár UEFA,

Reklama

Související témata: