Hlavní obsah

Hráčská asociace zkritizovala AS Řím a Mourinha, Karsdorp je podle ní oběť

Hráčská asociace FIFPRO zkritizovala AS Řím za chování k nizozemskému obránci Ricku Karsdorpovi. Sedmadvacetiletý fotbalista byl po listopadové remíze se Sassuolem vyřazen z kádru. Podle FIFPRO si klub včetně kouče Josého Mourinha vybral Karsdorpa jako oběť během výsledkově slabšího období.

Foto: Sport.cz

Legendární trenér José Mourinho.

Článek

Mourinho po utkání se Sassuolem prohlásil, že jeden z hráčů podal velmi slabý výkon. Karsdorpa přímo nejmenoval, nicméně pravý bek nebyl nominován k dalšímu duelu proti FC Turín. V druhé polovině prosince už nicméně naskočil do dvou přípravných utkání.

"Karsdorp byl veřejně označen za zrádce, za což se klub dosud ani neomluvil. Fanoušci tento termín opakovaně používali proti hráči i jeho rodině. Navíc s ním klub bezdůvodně zahájil disciplinární řízení. Takové jednání je nepřijatelné," uvedla FIFPRO v prohlášení na webu.

Foto: Sport.cz

José Mourinho

Podle hráčské asociace jde o typický případ, kdy se snaží klub odvést pozornost od slabších výkonů na hřišti. Po vedení AS Řím požaduje, aby se Karsdorpovi omluvilo a chovalo se k němu jako k ostatním hráčům.

Vlci zakončili podzimní část před začátkem mistrovství světa sérií tři zápasů bez ligového vítězství. V derby navíc podlehli doma Laziu a v tabulce jsou sedmí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.