Hlavní obsah

Ibrahimovic jedná s trenérem o návratu do švédské reprezentace

Stockholm

Hvězdný útočník Zlatan Ibrahimovic by se po více než čtyřech letech mohl vrátit do švédské reprezentace. Fotbalový svaz uvedl, že kanonýr AC Milán o comebacku jedná s trenérem národního týmu Jannem Anderssonem.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Fotbalista AC Milán Zlatan Ibrahimovic gestikuluje při střídání v zápase s Lille.

Článek

Devětatřicetiletý Ibrahimovic naznačil návrat do reprezentace začátkem listopadu na sociálních sítích svou fotografií ve švédském dresu, ale v následných zápasech Ligy národů se v nominaci neobjevil. Jeho comeback však vyloučený není.

"Když ty dveře znovu otevřel, bylo samozřejmé, že si o tom co nejdříve musíme osobně promluvit," uvedl reprezentační trenér Andersson po prvním setkání s Ibrahimovicem, jež označil za "plodné a dobré". Jejich rozhovory budou pokračovat.

Rodák z Malmö Ibrahimovic je s 62 góly ze 116 zápasů nejlepším střelcem v historii švédské reprezentace. Za národní mužstvo hrál naposledy na mistrovství Evropy v roce 2016. V nové sezoně má veterán výbornou formu: s deseti góly vstřelenými v šesti utkáních vede tabulku střelců italské ligy a tento týden byl podvanácté vyhlášen nejlepším švédským fotbalistou roku.

Reklama

Související témata: