Hlavní obsah

Crotone - Inter 0:2Inter Milán nezaváhal a v neděli může slavit titul, Crotone sestupuje

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán zvítězili ve 34. kole italské ligy na hřišti posledního Crotone 2:0. "Nerazzurri" vedou neúplnou tabulku o 14 bodů, a pokud Bergamo v neděli neporazí Sassuolo, získají první titul od roku 2010 a celkově devatenáctý v historii. Naopak Crotone je prvním sestupujícím a Serii A opustí po jediné sezoně.

Foto: Francesco Mazzitello, ČTK/AP

Fotbalista Interu Milán Christian Eriksen, čtvrtý zleva, slaví se spoluhráči gól v zápase italské ligy. Inter vyhrál a v neděli může slavit mistrovský titul.

Článek

Vítězný gól Interu vstřelil v 69. minutě po pouhých čtyřech minutách na hřišti Eriksen. Druhou trefu přidal v nastavení Hakimí. Inter bodoval už 18 kol za sebou.

"Zapíšeme se do klubové historie, protože ukončujeme devítiletou nadvládu Juventusu. Je to uspokojující a hráči si zaslouží pochvalu," řekl trenér Antonio Conte pro Sky Sport Italia.

"Máme titul na dosah a jsme v klidu. Není správné záviset na někom jiném. Máme obrovský náskok a je to všechno díky naší práci, nemusíme za to nikomu děkovat. Všechno máme ve vlastních rukách," uvedl jednapadesátiletý rodák z Lecce, který s Juventusem jako hráč získal scudetto pětkrát jako hráč a třikrát v roli kouče.

AC Milán po dvou porážkách za sebou zabral, doma si poradil s Beneventem 2:0 a posunul se před Bergamo na druhé místo. Triumf "Rossoneri" zařídili Calhanoglu a Hernández. Benevento nezvítězilo šest kol v řadě a je na první sestupové pozici.

Verona se záložníkem Antonínem Barákem v sestavě remizovala s patnáctou Spezií 1:1. Hellas nevyhrál v Serii A pátý zápas po sobě, v neúplné tabulce se však posunul na deváté místo před janovskou Sampdorii.

Domácí se ujali vedení zkraje zápasu, Lasagneho branka však kvůli ofsajdu neplatila. Ihned po změně stran se ale Verona zásluhou Salceda dočkala. Dělbu bodů zařídil čtyři minuty před koncem základní hrací doby Saponara.

Italská fotbalová liga - 34. kolo:
Hellas Verona - Spezia 1:1 (46. Salcedo - 86. Saponara),
Crotone - Inter Milán 0:2 (69. Eriksen, 90.+2 Hakimí),
AC Milán - Benevento 2:0 (6. Calhanoglu, 60. Hernández).

Reklama

Související témata: