Hlavní obsah

Inter - Sampdoria 2:1Inter po restartu italské ligy vyhrál nad Sampdorií Janov

Řím/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán zvítězili v prvním utkání po koronavirové přestávce v zápase 25. kola italské ligy nad Sampdorií Janov 2:1. Restart soutěže zvládla i Atalanta Bergamo, která i díky dvěma brankám kolumbijského útočníka Duvána Zapaty porazila Sassuolo 4:1.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Lautaro Martinez z Interu Milánoslavuje gól proti Sampdorii.

Článek

Inter dostal do vedení po 10 minutách hry po rychlé kombinaci třetí nejlepší střelec soutěže Romelu Lukaku, pro kterého to byla již 18. branka v ligové sezoně. Vedení "Nerazzurri" navýšil po půl hodině hry Lautaro Martínez.

Hosté snížili po poločase, kdy po rohovém kopu i s tečí brankáře pálil Morten Thorsby. Inter vyhrál poprvé po dvou předchozích ligových porážkách, na lídra Serie A Juventus ztrácí na třetím místě šest bodů.

Čtvrtý tým tabulky z Bergama začal potvrzovat roli favorita v 16. minutě, kdy se prosadil Berat Djimsiti. Další branku nemohli domácí slavit o čtyři minuty později, neboť trefu Alejandra Gómeze odvolal videorozhodčí kvůli hře rukou.

Zvýšit se Bergamu povedlo v 31. minutě, kdy se trefil Zapata, a chvíli poté i díky vlastní brance hostujícího Mahdího Búrabíji. Po přestávce se podruhé trefil Zapata, pro něhož šlo o 13. přesný zásah v ročníku. Snížit se Sassuolu podařilo až v nastaveném čase, kdy svou předchozí minelu odčinil Búrabíja.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:
Bergamo - Sassuolo 4:1 (31. a 66. Zapata, 16. Djimsiti, 38. vlastní Búrabíja - 90.+2 Búrabíja),
Inter Milán - Sampdoria Janov 2:1 (10. Lukaku, 33. Martínez - 53. Thorsby).

Reklama

Související témata: