Hlavní obsah

Jsem za ně rád, chválil trenér Tudor střelce branek Verony včetně Baráka

Trenér fotbalistů Verony Igor Tudor netajil po ligovém vítězství 4:0 nad Udine spokojenost ze síly svého týmu a pochválil všechny střelce branek, mezi nimiž byl i český záložník Antonín Barák. Sedmadvacetiletý reprezentant zaznamenal již devátý gól v této sezoně italské ligy a dělí se o post druhého nejlepšího střelce týmu. Hellasu patří v neúplné tabulce po třech výhrách z posledních čtyř duelů devátá příčka.

Foto: @Fantacalcio, Twitter

Trenér Hellas Verona Igor Tudor.

Článek

"Jsem rád za všechny, kteří skórovali. Vím, že mám k dispozici velmi kvalitní kádr. Získali jsme cenné tři body a ty nám dodávají před dalším zápasem v Římě a zbytkem sezony potřebné sebevědomí," řekl Tudor na klubovém webu.

Verona se ujala proti čtrnáctému Udine vedení už po dvou minutách hry, kdy svou první branku v soutěži vstřelil Depaoli. Po půl hodině hry přidal další gól právě Barák, který se prosadil proti svému bývalému týmu podruhé v této sezoně. Ve druhé části pak hráči Hellasu svědomitě bránili a po trefách Caprariho a Tamezeho stanovili konečné skóre. Verona vyrovnala své dosavadní nejvyšší vítězství v této sezoně, v níž stejným rozdílem deklasovala v říjnu Spezii.

"Myslím, že jsme získali opravdu cenné vítězství. Stál proti nám těžký soupeř a nenechme se zmást konečným skóre. Nebyl to vůbec jednoduchý zápas," řekl Tudor. "Ocenil bych však i touhu neinkasovat. Hráči byli po celou dobu koncentrovaní a chtěli zakončit zápas s čistým kontem," uvedl.

Devítibrankový Barák se nadále dělí s dalšími pěti fotbalisty o deváté místo v tabulce střelců Serie A. Stejný počet branek má i jeho spoluhráč Caprari. Více tref v týmu Verony zaznamenal pouze dvanáctigólový útočník Simeone. Ten sice vyšel proti Udine střelecky naprázdno, přesto se i on dočkal uznání.

"Myslím, že Giovanni byl jedním z nejlepších hráčů v poli. Odehrál skvělý zápas a hodně se obětoval pro spoluhráče. Jsem spokojený s výkonem všech kluků. Stejně tak mám radost z Depaoliho, který vstřelil svůj první gól v lize a u druhé branky asistovat. Skvělou formu prožívá i Tameze, Caprari a celý zbytek týmu," dodal Tudor.

Reklama

Související témata: