Hlavní obsah

Kanonýr Vlahovič podle italských médií vymění Fiorentinu za Juventus

Aktualizováno

Nejlepší střelec italské fotbalové ligy Dušan Vlahovič má podle médií blízko k přestupu z Fiorentiny do Juventusu. Toskánský klub za jednadvacetiletého srbského útočníka požaduje více než 70 milionů eur (1,7 miliardy korun).

Foto: Tano Pecoraro, ČTK/AP

Nejlepší střelec italské fotbalové ligy Dušan Vlahovič (vpravo) je nejspíš na odchodu z Fiorentiny.

Článek

Fanoušci Fiorentiny se s možným odchodem Vlahoviče do týmu velkého rivala nechtějí smířit. U stadionu Artemia Franchiho vyvěsili v noci transparenty, na kterých mladému kanonýrovi vyhrožují a urážejí ho.

Kvůli výhrůžkám se případem začala zabývat i speciální složka florentské policie. "Zahájili jsme zevrubné vyšetřování, abychom našli autory nápisů. Také jsme udělali další kroky, aby se situace už neopakovala," citovala agentura Reuters policejního mluvčího.

O Vlahoviče se údajně zajímají také Arsenal, Tottenham a Newcastle, ale podle listu Corriere dello Sport by měl zamířit do Juventusu. V 21 zápasech tohoto ročníku Serie A dal 17 gólů a vede tabulku střelců společně s Cirem Immobilem z Lazia Řím.

"Něco stojí, přes 70 milionů eur. Žádné hráčské výměny, žádné splátky na několik let," řekl sportovní ředitel Fiorentiny Daniele Prade televizní stanici Sport Italia.

Vlahovič má smlouvu ještě na příští sezonu. Majitel klubu Rocco Commisso v říjnu uvedl, že nabídky na prodloužení kontraktu hráč odmítl. Podle Pradeho dostal Vlahovič od Fiorentiny tento měsíc další návrhy, ale zůstaly bez odezvy.

Do Florencie přišel bělehradský rodák v roce 2018 z Partizanu za necelé dva miliony eur. "Fialky" jsou i díky němu v italské lize sedmé a bojují o účast v evropských pohárech.

Reklama

Související témata: