Hlavní obsah

Krásné gesto italského giganta. Výtěžek ze speciálních dresů poputuje na Ukrajinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktuálně vedoucí tým italské nejvyšší fotbalové ligy AC Milán vydává speciální edici dresů inspirovanou triumfem v Lize mistrů v sezoně 2002/03. V tu dobu byl hlavním tahounem týmu ukrajinský reprezentant Andrej Ševčenko, který je doteď s klubem úzce spjat. Veškerý výtěžek z prodeje dresů poputuje na pomoc válkou zkoušené Ukrajině.

Foto: @goal, Twitter

AC Milán nechal vyrobit speciální dresy na podporu Ukrajiny inspirované dresem Andreje Ševčenka z finále Ligy mistrů ze sezony 2002/03.

Článek

Bývalého ukrajinského reprezentanta Andreje Ševčenka pojí s italským klubem velmi silné pouto. Za osmnáctinásobného vítěze Serie A nastoupil celkem k 296 utkáních, ve kterých nastřílel 173 branek a dovedl ho k titulům v italské lize, poháru i Lize mistrů.

Ševčenko tento týden v italské televizi se slzami v očích prosil o pomoc pro ukrajinské obyvatele, kteří se momentálně potýkají s ruskou invazí. Sám má na Ukrajině velkou část své rodiny, která ho každý den informuje o hrůzách, které na vlastní kůži zažívá.

AC Milán na podporu těžce zkoušeného lidu nechal vyrobit speciální edici svých dresů, inspirovanou trikotem Ševčenka z ročníku 2002/03, ve kterém s italským gigantem ovládl Ligu mistrů, kdy ve finále na penalty porazil Juventus. Dresy, které nesou jméno a číslo legendárního ukrajinského reprezentanta, jsou upraveny tak, aby obsahovaly modrou a žlutou barvu z ukrajinské vlajky na ramenou.

Mimo to na přední straně nesou nápis „AC Milán za mír" a místo loga sponzora obsahují ukrajinskou vlajku, jako symbol úcty k této zemi a jejímu závazku k humanitárnímu úsilí o záchranu lidských životů. Veškerý výtěžek z prodeje, kdy jeden kus je k dostání za 50 eur (1260 korun), poputuje obětem ruské invaze.

Reklama

Související témata: