Hlavní obsah

Lazio Řím - FC Turín 0:1Lazio prohrálo s FC Turín a může přijít o druhé místo

Aktualizováno

Fotbalisté Lazia Řím po čtyřech výhrách za sebou podlehli v sobotním 31. kole italské ligy FC Turín 0:1 a na druhém místě je může v neděli vystřídat Juventus po zápase s Neapolí. Tomu totiž Italský olympijský výbor dočasně vrátil 15 bodů a je nyní na třetím místě, dva body za Laziem. Salernitana po šesti remízách za sebou zvítězila, Sassuolo porazila 3:0 a přiblížila se k záchraně. Na sestupové příčky má tým z jihu Itálie náskok sedmi bodů. Desáté Sassuolo, které v minulém kole porazilo 1:0 Juventus, se může propadnout až na 13. pozici.

Článek

Lazio mohlo udeřit již v první minutě utkání, brankář Turína měl po hlavičce Zaccagniho velké problémy. Podobné potíže měl i brankář Provedel na straně Lazia, který před koncem první půle inkasoval poté, co nedokázal vytěsnit dalekonosnou střelu Iliče. Ve druhém poločase se domácím nepodařilo zápas vyrovnat ani po příchodu nejlepšího střelce týmu Immobileho a prohráli čtvrtý domácí zápas v této sezoně.

Skóre zápasu mezi Salernitanou a Sassuolem otevřel již po deseti minutách Pirola, který se po rohovém kopu prosadil z bezprostřední blízkosti hlavou. Velký podíl na výhře týmu ze Salerna měl senegalský útočník Dia, který nejdříve sám zakončil pohlednou kombinaci domácích, v druhé půli pak nejlepší střelec týmu asistoval u gólu Coulibalyho. Salernitana neprohrála osm zápasů v řadě v nejvyšší italské soutěži poprvé ve své historii.

Italská fotbalová liga - 31. kolo
Salernitana - Sassuolo 3:0 (9. Pirola, 20. Dia, 65. Coulibaly)
Lazio Řím - FC Turín 0:1 (43. Ilič)
Sampdoria Janov - Spezia 1:1 (23. Amione - 59. Verde)
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.