Hlavní obsah

Messi je Messi. Ten hraje za Barcu. Já jsem Paolo, připomínal turínský hrdina Dybala

Turín/Praha

Sestřelil Barcelonu, proto žádný div, že mu nebyly po chuti otázky vybízejícího ho, aby se porovnal se svým hvězdným krajanem. „Messi je Mesi. To je ten, kdo hraje za Barcu. Já jsem Paolo,“ připomněl Dybala do kamer TV3, že on to byl, kdo dvěma výstavními trefami znectil v prvním čtvrtfinále Ligy mistrů Katalánce a Juventusu pootevřel postupovou bránu. „Obrovsky za poslední dva roky vyrostl. Teď už patří mezi tři nejlepší hráče světa,“ chválil argentinského útočníka druhý z hrdinů úterního turínského večera Gianluigi Buffon.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Paulo Dybala se raduje z gólu Juventusu v utkání čtvrtfinále Ligy mistrů s Barcelonou.

Článek
Fotogalerie

Čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů: Juventus - Barcelona 3:0

Argentina v Dybalovi vidí Messiho dědice a pokračovatele. Barcelona také, proto by ho ráda přivedla z Turína na Camp Nou. Zvláště po úterním vystoupení třiadvacetiletého útočníka korunovaného dvěma góly.

„Jsem velmi šťastný tady v Turíně. Lidé mě mají rádi a já jim chci dát ještě víc radosti, než dosud. Prodloužení mé smlouvy v Juventusu je proto blízko," tvrdil Dybala, že ho Barcelona nezláká.

Buffon má pravdu. Dybala během necelých dvou sezón obrovsky vyrostl. Už v Palermu, kde působil tři roky, naznačoval, jak velký fotbalový potencionál v sobě skrývá, ale až kouč Juve Massimiliano Allegri otevřel v argentinském mladíkovi ventil, aby ho mohl naplno uplatnit.

„Už nějakou dobu každému tvrdím, že patří mezi pět nejlepších fotbalistů světa. Jemu připomínám, že to musí prokazovat pravidelně a v každém zápase, aby patřil mezi nejlepší tři. Proti Barceloně to dokázal," chválil o šestnáct let mladšího spoluhráče veterán v bráně Juventusu Buffon.

Sám se stal rovněž hrdinou čtvrtfinálového duelu, když dokázal zlikvidovat obrovské šance Iniesty a Suáreze a posedmé v tomto ročníku Ligy mistrů udržet čisté konto. „Pokud mám ambice být stále považován za skvělého brankáře, musím takovéto zákrok předvádět. A jestliže chci dál chytat za top tým, jímž Juventus je, nezbývá mi nic jiného, než v každém utkání dokazovat, že si místo v bráně zasloužím," odmítal devětatřicetiletý Buffon chválu a superlativy.

Přitom spoluhráči je na jeho adresu pronášeli. „Víme, že máme za sebou nejlepšího brankáře na světě, což je pro nás strašně důležité," promlouval kupříkladu Miralem Pjanič pro BT Sport.

I trenér Allegri se rozplýval. Ale nejen nad Dybalou a Buffonem. „Jsem snílek, ale také pragmatik a realista. Stále jsme v procesu růstu, ale tohle byl prostě skvělý výkon a náš nejlepší výsledek za poslední tři roky. Každý hráč k němu přispěl. Góly, zlikvidovanými příležitostmi i tím, že plnil své úkoly a nedovolil, aby měli Messi, Iniesta nebo Suárez míč u nohy, protože z toho bychom měli potíže," chválil svůj tým.

„Teď nedovedu říct, jaké procentuální šance na postup do semifinále máme, ale jedno vím zcela určitě - i do odvety v Barceloně půjdeme s tím, že musíme střílet góly," připomínal Allegri, že měsíc starý příběh Paris SG je varovný.

Dokáže i ve čtvrtfinále smazat Barcelona manko z prvního zápasu?
Ano
16 %
Ne
84 %
Celkem hlasovalo 7782 čtenářů.

Reklama