Hlavní obsah

FC Turín - Inter 0:3Fotbalisté Interu Milán vyhráli v Turíně, vyrovnali klubový rekord

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán zvítězili v 9. kole italské ligy na hřišti FC Turín 3:0 a pátou výhrou venku s nulou v řadě vyrovnali letitý klubový rekord. Neapol vyhrála ve Veroně 3:1 a po domácí porážce s Fiorentinou se vrátila na vítěznou vlnu. Domácí jsou už sedm kol bez vítězství a pro obhájce titulu byli snadným soustem.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Fotbalista Interu Milán Hakan Calhanoglu se raduje z gólu proti Turínu.

Článek

Interu se mimořádně daří na hřištích soupeřů. Už popáté po sobě tam vyhrál, aniž by dostal gól, což se milánskému týmu podařilo jen v roce 1966. O první gólový zápis se postaral Francouz Thuram, který nedávno rozhodl o výhře nad Benficou Lisabon v Lize mistrů. Druhý zařídil přesnou hlavičkou po rohovém kopu Argentinec Lautaro Martínez, s 11 góly nejlepší střelec Serie A.

V minulém kole Inter doma s Boloňou dvoubrankový náskok prohospodařil, ale tentokrát si ho pohlídal a v nastavení ještě pojistil penaltou, kterou proměnil Turek Hakan Calhanoglu. Před nedělním pokračováním je Inter v čele tabulky.

Neapol dosud marně hledá mistrovskou formu, na AC Milán už nabrala sedmibodovou ztrátu a trenéra Garcíu prý zachránilo před vyhazovem jen to, že bývalý reprezentační kouč Antonio Conte odmítl nabídku vedení klubu. Ve Veroně ale hráči trenéra podrželi. Hlavní postavou byl Politano, který vstřelil úvodní gól a další dva připravil pro Gruzínce Kvaraccheliju.

Italská fotbalová liga - 9. kolo:
Hellas Verona - Neapol 1:3 (60. Lazovič - 43. a 55. Kvaracchelija, 27. Politano)
FC Turín - Inter Milán 0:3 (60. Thuram, 67. Martínez, 90.+3 Calhanoglu z pen.),
Sassuolo - Lazio Řím 0:2 (28. Felipe Anderson, 35. Luis Alberto).

Reklama

Související témata: