Hlavní obsah

Musíme do pohárů, jinak už Hamšíka neudržím, křičí boss Neapole

Neapolský fotbalový boss apeluje na trenéra i všechny hráče svého týmu. „Musíme skončit v Serii A nejhůře šestí, abychom hráli evropské poháry. Jinak už tady Hamšíka neudržím,“ nechal se slyšet Aurelio De Laurentiis, když jeho mužstvo vstupovalo do další části nejvyšší italské fotbalové soutěže.

Foto: Massimo Pinca, ČTK/AP

Cena slovenského legionáře ve službách Neapole Marka Hamšíka už narostla na 25 milionů eur.

Článek

Kapitán slovenské reprezentace Marek Hamšík je blyštivým klenotem, kterého si v Neapoli nesmírně považují. Aby ne, když se o dvaadvacetiletého slovenského fotbalistu intenzivně zajímají všechny evvropské velkokluby - Barcelonou počínaje a třeba Manchesterem United konče. Dokonce i kontroverzní portugalský kouč José Mourinho se nechal slyšet, že by Hamšíka v létě rád přivítal v Interu Milán.

„Pokud neskončíme v Serii do šestého místa, jež zaručuje účast v příštím ročníku Evropské ligy, už ho v Neapoli neudržím. Už teď se kolem něho točí neskutečné peníze,“ prohlásil prezident SSC Neapol Aurelio De Laurentiis.

V kuloárech se mluví o tom, že Hamšíkova cena vystoupala už na 25 miliónů eur a kdyby pomohl Neapoli k návratu na evropskou pohárovou scénu, samozřejmě by narostla. „A to ještě pojede na mistrovství světa, kde může o svých vysokých fotbalových kvalitách přesvědčit rovněž,“ dodal neapolský prezident, jehož tým vstoupil do další části Serie A výhrou v Bergamu. Po osmnácti odehraných kolech tak  figuruje na čtvrté příčce příčce, která zaručuje dokonce účast v předkole Champions League.

„Teď žádné angažmá neřeším. Soustřeďuji se jen na své výkony v Neapoli a ve slovenské reprezentaci,“ vzkázal Hamšík, podle něhož přijde čas rozhodování až po mistrovství světa v Jižní Africe.

Reklama

Související témata: