Hlavní obsah

Cagliari - AC Milán 0:1AC Milán odpověděl na výhru Neapole a po vítězství v Cagliari zůstává první

AC Milán zůstává i po 30. kole v čele italské fotbalové ligy. O výhře favorita 1:0 na hřišti Cagliari rozhodl v 60. minutě záložník Ismael Binnásir. O tři body zpět je Neapol, která otočila domácí utkání proti Udine. Dvakrát se po změně stran trefil útočník Victor Osimhen. Obhájce titulu Inter Milán doma jen remizoval 1:1 s Fiorentinou.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Hráči AC Milán se radují z branky proti Cagliari.

Článek

AC Milán se gólově prosadil v 15. venkovním duelu v řadě, což se mu během jedné sezony povedlo pouze v ročníku 1967/68. Sérii prodloužil po hodině hry výstavním volejem Binnásir a "Rossoneri" potvrdili bilanci nejlepšího týmu na hřištích soupeřů.

Udine poslal do vedení Deulofeu, v 52. minutě ale Osimhen hlavou srovnal a o 11 minut později dokonal obrat. Třiadvacetiletý útočník má v této sezoně na kontě 11 ligových gólů a jako první Nigerijec nastřílel v Serii A dva roky po sobě dvouciferný počet branek.

Snahu o vyrovnání zkomplikoval hostujícímu celku v 82. minutě Marí, jenž dostal po ostrém faulu červenou kartu. Udine zůstává na 14. pozici.

Inter ztratil body pošesté z posledních sedmi utkání, od začátku února porazil v lize pouze poslední Salernitanu. Proti osmé Fiorentině musel dotahovat, na Torreirův gól z 50. minuty ale záhy odpověděl Dumfries. "Nerazzurri" jsou třetí, o šest bodů za městským rivalem AC, oproti kterému mají zápas k dobru.

Italská fotbalová liga - 30. kolo:
Neapol - Udine 2:1 (52. a 63. Osimhen - 22. Deulofeu),
Inter Milán - Fiorentina 1:1 (55. Dumfries - 50. Torreira),
Cagliari - AC Milán 0:1 (60. Binnásir).
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.