Hlavní obsah

Dusno pod Vesuvem. Kanonýr Neapole hrozí žalobou za to, že o něm klub vtipkoval na sociálních sítích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střílíte si ze mě? Žalobu na vás! Asi tak by se dal ve zkratce shrnout sled nedávných událostí ve fotbalové Neapoli. Klub si na svém účtu na sociální síti TikTok dělal legraci ze své opory, kanonýra Victora Osimhena. Jeho agent záhy reagoval a ač bylo inkriminované video brzy smazáno, hrozí žalobou.

Foto: Alfredo Falcone, ČTK/AP

Útočník fotbalové Neapole Osimhen.

Článek

O co konkrétně šlo? Během úterý se na klubovém TikToku objevilo krátké video se záběry z utkání proti Boloni (0:0), na němž Osimhen poslal mimo branku svůj pokutový kop. Bylo navíc doplněno situací, která penaltě předcházela. Tam nigerijský útočník divoce reklamoval hru rukou ve vápně, což bylo doplněno pisklavým hlasem, žadonícím právě o odpískání pokutového kopu.

„Zveřejnit něco takového na oficiálním klubovém kanálu je nepřijatelné, i když video bylo následně staženo. Victora se to velmi dotklo. Vyhrazujeme si právo podniknout právní kroky vůči klubu, abychom hráče chránili,“ napsal sociální síti X (dříve Twitter) hráčův agent Roberto Calenda.

Osimhen v daném zápase opustil hřiště pět minut před koncem a na vystřídání reagoval poměrně podrážděně. Ačkoliv se prý trenérovi později omluvil, zmíněné video na TikToku přisypalo do rány další sůl.

Není to navíc poprvé, co Neapol v souvislosti s 24letým střelcem na dané sociální síti přešlápla. Jedno z předchozích videí, které bylo také již smazáno, Osimhena přirovnávalo ke kokosu, což někteří považovali za rasistickou urážku.

Nigerijcův zhoršený vztah ke klubu je evidentní i jinde. Ze svého instagramového účtu totiž smazal všechny fotky, na nichž byl vyobrazen v dresu Neapole. Osimhen, jenž se v minulém ročníku stal králem střelců italské nejvyšší soutěže a 26 brankami svému celku pomohl k zisku prvního mistrovského titulu po 33 letech, tak přiživil spekulace o svém případném přestupu. O jeho služby by totiž stála řada velkoklubů, není tak vyloučené, že by působiště mohl změnit již v zimě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články