Hlavní obsah

Neber si mě do huby, deb*le! Hvězda se pustila do spoluhráčova agenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V horké Neapoli to pořádně vře. A to i během zimního období, kdy rtuť teploměru sotva vystoupá těsně přes hranici deseti stupňů Celsia. Victor Osimhen, útočné eso úřadujícího mistra Itálie, se totiž s velkou vervou pustil do agenta svého parťáka Chviči Kvaraccheliji. „Neber si mě do huby, deb*ile,“ vzkázal Nigerijec.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Hvězda Neapole Victor Osimhen.

Článek

Osimhen, jenž v minulé sezoně 26 góly dovedl Neapol k prvnímu mistrovskému titulu od doby, kdy trávníky jihu Itálie brázdil legendární Diego Maradona, k tomu využil sociální síť Instagram. Spoluhráčově agentovi Mamukovi Jugelimu konkrétně adresoval následující slova: „Drahý Mamuko Jugeli, jsi kus špíny a ostuda. Stydím se za tvé uvažování, deb*ile. Neber si mě do huby!“.

25letého útočníka, který byl vyhlášen nejlepším africkým fotbalistou za rok 2023, Jugeli rozhořčil prohlášením v rozhovoru pro italský deník La Gazetta Dello Sport. Dost jasně totiž naznačil, že Nigerijec je podle něj jakýmsi fotbalovým zlatokopem. „Osimhen sice podepsal v Neapoli novou smlouvu, ale myslíte, že tu vážně vydrží do konce kariéry? Mohu vám dopředu říct, že v létě půjde do Saúdské Arábie,“ domnívá se 54letý Gruzínec.

Jugeli pak navíc ještě své tvrzení okořenil srovnáním se svým klientem Kvaraccheliou. „Chviča by tam nešel ani za miliardu. Raději bude hrát za kluby jako Real Madrid, Barcelonu a Manchester City. Je prostě jinak nastavený,“ dodal.

Gruzínský agent se tedy, poměrně pochopitelně, snaží vylepšit „Kvaradonovu“ pověst, jako to lidé v jeho pozici často činí. Otázkou ale zůstává, proč si vybral za terč zrovna Osimhena, další z opor Neapole. Která mimochodem v létě odmítla nabídku saúdskoarabského Al-Hilálu. Netřeba dodávat, že s astronomicky vysokým platem.

„Přestup by mi změnil život, ale udělal jsem rozhodnutí, které je lepší pro moji kariéru. Každý si chce fotbalem vydělat, ale je potřeba si zachovat čest,“ vysvětloval Osimhen, proč se raději rozhodl zůstat v Neapoli.

Ta ale po triumfu v Serii A prožívá příkladnou mistrovskou kocovinu. Po polovině soutěže okupuje až devátou příčku, na vedoucí Inter ztrácí astronomických dvacet bodů. V září navíc Neapol rozzlobila Osimhena příspěvkem svého oficiálního účtu na síti TikTok, které si z kanonýra střílelo.

Reklama

Související témata: