Hlavní obsah

Neuvěřitelných sto miliónů eur. Tak si Neapol cení Slováka Hamšíka

PRAHA

Sto miliónů euro, taková je částka, na kterou si italská Neapol cení kapitána slovenské fotbalové reprezentace Marka Hamšíka, o něhož se v posledních dnech stále intenzivněji zajímají přední evropské kluby. Chtěl by ho Arsenal, pokud by Cesc Fabregas nakonec skutečně odešel do Barcelony, po kreativním záložníkovi touží i držitel italského Scudetta AC Milán. „Stanovená suma má odradit všechny potencionální nápadníky,“ prohlásil prezident Neapole Aurelio De Laurentiis, proč nasadil tak vysokou částku.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Marek Hamšík v dresu Neapole oslavuje branku.

Článek

Zájem o třiadvacetiletého kapitána slovenské fotbalové reprezentace Hamšíka je čím dál tím větší. Mohl by na ostrovy, mezi zájemci z italské Série A by si mohl vybírat. Spekulací kolem jeho odchodu z města pod Vesuvem se rojí čím dál tím víc.

„Nastávající sezónu odehraje určitě u nás. Je tady šťastný, je rád, že může pracovat právě se mnou a jeho motivace je veliká,“ nechal se slyšet v rozhovoru pro Gazzeta dello Sport trenér Neapole Walter Mazzarri, jenž Hamšíkovo mužstvo dovedl v uplynulé sezóně k třetímu místu v Serii A.

Ani prezident klubu nechce za nic na světě slyšet, že by největší hvězdu svého týmu prodal. Zvláště, když na Neapol čekají boje o Champions League. „Ta vyhozená suma sto milionů má odradit všechny potencionální nápadníky,“ potvrdil Aurelio De Laurentiis, že je ochoten jednat pouze se zájemci, kteří podobnou přestupovou sumu akceptují.

„Mluvil jsem s ním opakovaně a mohu potvrdit, že přes zájem celé Evropy zůstane v nastávající sezóně u nás na Stadio San Paolo,“ ujistil fanoušky Neapole kouč Mazzarri, že Hamšík, který přišel do Neapole před čtyřmi lety z Brescie, pod Vesuvem zůstane.

Reklama

Související témata: