Hlavní obsah

Obvinění jsou neopodstatněná, zopakoval bývalý šéf Juventusu Agnelli

Bývalý předseda Juventusu Andrea Agnelli dnes znovu odmítl, že by se během působení v čele turínského fotbalového velkoklubu dopustil čehokoli nezákonného. Agnelli čelí spolu s deseti dalšími bývalými členy představenstva včetně někdejšího místopředsedy Pavla Nedvěda obvinění kvůli falšování účetnictví klubu.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Bývalý předesa Juventusu Andrea Agnelli (druhý zleva) a Pavel Nedvěd (vlevo) na archivním snímku.

Článek

"Kromě samotné lásky k Juventusu jsem v uplynulých letech udělal maximum pro to, aby byl klub úspěšný na hřišti i mimo něj," citovala agentura Reuters Agnelliho, který promluvil k akcionářům během prezentace ekonomických výsledků za poslední hospodářský rok. Juventus k červnu 2022 vykázal ztrátu 238 milionů eur (5,77 miliardy korun).

Případem údajného falšování účetnictví se zabývají rovněž italský fotbalový svaz a UEFA. Kvůli kauze v listopadu rezignovali členové představenstva v čele s Agnellim, jenž vedl nejúspěšnější italský klub 12 let.

"Nebylo snadné odstoupit z klubu, ale Juventus musí být na prvním místě. Jsem pevně přesvědčený, že jsme nic neudělali a obvinění proti nám jsou neopodstatněná," zopakoval dnes Agnelli, jehož nahradil ve funkci předsedy Gianluca Ferrero.

Reklama