Hlavní obsah

Slovenský reprezentant by mohl hrát za Barcelonu. Prezident Laporta potvrdil zájem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Slovenský fotbal může mít zanedlouho vyslance ve světovém velkoklubu. Záložníka Stanislava Lobotku si vyhlédla Barcelona, zájem potvrdil už i prezident klubu. „Chtěli bychom ho,“ uvedl pro Mundo Deportivo i Joan Laporta. Devětadvacetiletý Lobotka nyní kope za Neapol a před pár týdny odřekl lukrativní nabídku z Arábie.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Stanislav Lobotka v dresu Neapoli hraje osmifinále Ligy mistrů proti Barceloně. Brzy by mohl oblékat její dres.

Článek

Odmítnutí ropou nasáklé pobídky může slovenskému reprezentantovi paradoxně vynést jiný přesun. Na adresu, o níž sní miliony malých fotbalistů po celé planetě. O zájmu ze Španělska už dřív informoval Lobotkův agent Branislav Jarušek, který vyjednával s barcelonským sportovním ředitelem Decem.

„A i já už o tom s Decem mluvil,“ přiblížil i šéf Laporta. „Barcelona ho chce, ale nejprve se musí stát ještě spoustu věcí.“

Rodák z Trenčína katalánské funkcionáře zaujal i v nedávném osmifinále Ligy mistrů, v němž Barcelona po výsledcích 1:1 a 3:1 Neapol vyřadila.

Možný přesun rozebírají slovenská, španělská i italská média. Lobotka coby defenzivní záložník získal italský titul, který se v Neapoli slavil poprvé od éry božského Diega Maradony. Vypracoval se v oporu týmu.

Podle médií by se přestupová částka za Slováka měla pohybovat okolo 40 milionů eur. Před italskou štací kopal dva a půl roku ve Španělsku za Celtu Vigo, s aklimatizací na španělské prostředí by nemusel mít zásadní problémy.

Na druhou stranu v listopadu oslaví třicetiny a smluvně je s Neapolí vázaný až do roku 2027. „Pokud se ale objeví nabídka, budeme o ní jednat,“ uvedl agent Jarušek.

Ta nyní doputovala. Jen 168 centimetrů vysoký středopolař může už na červnové Euro vyrazit coby posila Barcelony.

Reklama

Související témata: