Hlavní obsah

Pogba je sice zpět v Juventusu, kvůli zranění může však přijít o MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vypršení smlouvy opustil Manchester United a zamířil zpět do Juventusu. Francouze Paula Pogbu nyní zlobí zranění kolene a je dost možné, že by mohl zmeškat i světový šampionát, jenž se odehraje v prosinci v Kataru. Některé zdroje tvrdí, že by mimo hru mohl být do začátku příštího roku.

Foto: Profimedia.cz

Paul Pogba se zranil

Článek

Před nedávnem avizoval, že je ve hře přesun mezi dvěma kluby - Manchestrem United a Juventusem. Před pár týdny se tak stalo. Paul Pogba opustil slavný anglický klub a vrátil se zpátky do Turína, do Juventusu. Ten si bude chtít napravit reputaci z minulé sezony, když jako klub s nejvyššími ambicemi na ligový titul obsadil čtvrtou příčku.

Fanoušci Staré dámy si budou muset nechat zajít chuť. Francouzský urostlý záložník s obrovským penzem zkušeností z velkého fotbalu si v zámoří na předsezonním tréninku přivodil zranění kolene a jeho návrat je v tuto chvíli v nedohlednu. Údajně se měl podrobit operaci hned ve Spojených státech, z čehož sešlo.

Důvodem byl Pogbův odlet do Itálie, kde se rozhodoval, co dál. Má na výběr dvě možnosti operací. Buď mu bude odstraněna část menisku, což by ho odsoudilo maximálně ke dvěma měsícům bez fotbalu. Má to ale háček. Tento postup nezaručuje okamžité zotavení, pohyblivost jeho kolena by mohla být citelně ohrožena. Proces tohoto typu obecně lépe funguje u hráčů s nižším věkem.

Druhou možností je operace, kterou by bylo šití léze. Pokud by se současný hráč italského klubu ale rozhodl pro tuto alternativu, je možné, že bude absentovat až pět měsíců, čímž by tak přišel o mistrovství světa v Kataru. Pro francouzskou reprezentaci by byl citelnou ztrátou.

Pogba je velmi úzce spojován s Rudými ďábly a Juventusem. Devětadvacetiletý fotbalista se v United poprvé ukázal v sezoně 2011/2012, kde ale odehrál pouze tři duely a zamířil na jih Evropy. V Itálii se upsal právě Juventusu. V Turíně působil do roku 2016, aby se pak zase vydal na Britské ostrovy. Na Old Traford strávil šest let a nyní nabral opět směr Juventus. Za jeho největší úspěch v kariéře se dá považovat titul mistra světa s Francií z roku 2018 či prvenství na světovém šampionátu do 20 let v Turecku v roce 2013.

Reklama