Hlavní obsah

Policie chce zabránit protestu proti Lukakuovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milánská policie chce zabránit hlasitému protestu fanoušků Interu proti jejich bývalému oblíbenci Romeluovi Lukakuovi. Před nedělním ligovým utkáním mezi Interem a Lukakuovým nynějším klubem AS Řím nařídil policejní šéf Giuseppe Petronzi zabavit při vstupu na stadion San Siro „z důvodů veřejného pořádku“ příznivcům píšťalky, kterými chtějí vyjádřit nesouhlas s působením belgického útočníka v římském týmu.

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Útočník AS Řím Romelu Lukaku slaví gól do sítě Slavie.

Článek

Fanoušci Interu podle listu Gazetta dello Sport nakoupili 30 tisíc píšťalek, které chtějí před utkáním rozdat. Píšťalky by se měly rozeznít pokaždé, když se Lukaku dostane do kontaktu s míčem. Z obav před vyhrocením atmosféry ale policejní šéf pronesení píšťalek do hlediště zakázal a rozhodnutí sdělil oběma klubům. Není nicméně jisté, kolik nevelkých píšťalek kontroly u vchodů odhalí.

Nyní třicetiletý Lukaku byl v minulosti miláčkem fanoušků Interu, jemuž v roce 2021 výrazně pomohl k zisku ligového titulu. Následně přestoupil do Chelsea, odkud se loni do Interu vrátil, ale při druhém působení v černomodrých barvách ho sužovaly zdravotní problémy. Když v létě nevyšel jeho přestup do Interu, dohodli se Lukaku a zástupci Chelsea na jeho hostování v Římě. V týmu trenéra Josého Mourinha vstřelil v deseti zápasech už osm gólů, jednou brankou se podílel i na čtvrtečním vítězství 2:0 v Evropské lize nad Slavií Praha.

Reklama

Související témata: