Hlavní obsah

Rekordman Mourinho! V Itálii zlomil další milník

Řím/Praha

Stačilo jedno vítězství a znovu se o něm mluví jako o The Special One! Nedělní výhra 3:1 nad Fiorentinou udělala z kouče Josého Mourinha v jistém ohledu rekordmana italské fotbalové ligy. Portugalský trenér, jenž v létě usedl na lavičku AS Řím, dosáhl hned v úvodním kole nového ročníku jubilejního 50. vítězství v 77. utkání Serie A. Tak rychle se to od zavedení tříbodového pravidla za výhru v sezoně 1994/95 ještě nikomu jinému nepovedlo.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Legendární trenér José Mourinho odstartoval svoje angažmá na lavičce AS Řím vítězně.

Článek

Na padesát výher ve španělské La Lize potřeboval 62 zápasů, v anglické Premier League tento milník Mourinho pokořil po 63 zápasech. V obou těchto evropských top soutěžích je s touto bilancí rovněž rekordmanem. Vedl při tom Real Madrid a v začátcích na Ostrovech  londýnskou Chelsea.

Osmapadesátiletý Mourinho se do Itálie vrátil po 11 letech, tehdy vedl Inter Milán. V letech 2008 - 2010 si připsal 49 výher a do minulé sezony byl i posledním koučem, který s ním vyhrál titul. Po odchodu z Interu, s nímž slavil i triumf v Champions League, vedl ještě Real Madrid, Chelsea, Manchester United a Tottenham, ale získal jen dva tituly z osmi sezon.

Reklama

Související témata: