Hlavní obsah

Schick zažil v AS vítěznou premiéru, za hosty skóroval přeživší letecké havárie

Velkou událost mají za sebou fanoušci AS Řím. V pátek večer se na jejich stadiónu v přátelském utkání představilo Chapecoense, brazilský tým, který před necelým rokem postihla letecká katastrofa. V dresu domácích se poprvé ukázal český fotbalista Patrik Schick.

Foto: Profimedia.cz

Patrik Schick (vpravo) nastoupil poprvé v dresu AS Řím do přátelského utkání s Chapecoense.

Článek

V sestavě brazilského celku nastoupil také levý bek Alan Ruschel, který přežil letecké neštěstí, během něhož přišlo Chapecoense téměř o celý tým. Osmadvacetiletý Brazilec navíc vstřelil gól z penalty a snížil na konečných 1:4.

Zdviženými prsty směrem k nebi pak Ruschel názorně ukázal, že svůj zásah věnuje obětem nehody. Domácí publikum jej odměnilo bouřlivým potleskem.

V 67. minutě pak přišla chvíle českého reprezentanta. Patrik Schick vystřídal autora dvou branek Mirka Antonucciho a římští fanoušci jej přivítali v novém angažmá s velkým nadšením.

Jednadvacetiletý útočník hned při prvním startu za nový tým začal ukazovat, proč za něho Římané byli ochotni zaplatit téměř miliardu korun. Jeho dlouhé nohy začaly motat hlavy hráčům soupeře už krátce po vstupu na trávník.

Jednou se také vytáhlý forvard dostal do zakončení, když v tísni zkoušel štěstí zády k bráně střelou přes hlavu. Jeho pokus však mířil pouze nad břevno.

Krásný fotbalový večer na římském stadiónu se tak nakonec obešel bez trefy českého talentu.

Reklama

Související témata: