Hlavní obsah

Stoper Chiellini potvrdil, že po sezoně skončí v Juventusu

Obránce Giorgio Chiellini potvrdil, že po sezoně odejde z Juventusu, se kterým získal devět titulů. Podle italských médií by měl sedmatřicetiletý fotbalista uzavřít kariéru v zámořské MLS.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Giorgio Chiellini při rozcvičce Juventusu.

Článek

Chiellini o konci v turínském celku informoval po středeční prohře 2:4 po prodloužení ve finále Italského poháru s Interem Milán. "Teď už je to na jiných, aby to táhli dál," řekl mistr Evropy z roku 2020 v rozhovoru pro Sport Mediaset.

"Vždy jsem odevzdal úplně všechno a doufám, že jsem tady něco zanechal," přidal stoper, který v Juventusu působil od roku 2004 a celkem za něj odehrál 558 zápasů. Víc mají na kontě jen Alessandro Del Piero (705) a Gianluigi Buffon (685).

"V pondělí se rozloučím s domácím stadionem a potom, jestli ještě budu mít sílu, tak možná nastoupím i ve Florencii," dodal Chiellini, jenž v dubnu ukončil reprezentační kariéru, k posledním dvěma zápasům "Staré dámy" v sezoně.

"Jsem rozhodnutý na sto procent a jsem rád, že končím na úrovni. Vždycky jsem říkal, že bych nechtěl odcházet kvůli tomu, že na to už nemám," uvedl Chiellini, jenž si s Juventusem dvakrát zahrál finále Ligy mistrů a pětkrát vyhrál Italský pohár.

Podle italských médií nemá v úmyslu skončit úplně. S kariérou by se mohl rozloučit v MLS. Zájem už o něj prý projevily Vancouver a Los Angeles FC.

Reklama

Související témata: