Hlavní obsah

Titul je to jediné, nač teď myslím, odmítl slovenský kapitán Hamšík, že by někdy odešel z Neapole

Neapol/Praha

Noví zájemci se sice zase ozvali, ale kapitán slovenské fotbalové reprezentace Marek Hamšík nemíní Neapol opustit. Ani v lednovém přestupním termínu, ani nikdy v budoucnu. „Jsem hráčem Neapole a nikdy odsud neodejdu. Teď je mým hlavním cílem dovést mužstvo k titulu,“ ujistil fanoušky třicetiletý legionář, který nosí kapitánskou pásku i pod Vesuvem.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Slovenský reprezentant Marek Hamšík překonal neapolský střelecký rekord Argentince Diega Maradony.

Článek

Zatímco Cavani, Lavezzi, Higuaín a spol. mužstvo opustili, neboť chtěli vyhrávat tituly a nevěřili, že by je Neapol získala v éře, kdy italskému fotbalu dominuje Juventus, Hamšík zůstal. A to přesto, že se o něho zajímaly přední evropské kluby, které mu nabízely lukrativní smlouvy.

Přitom v Neapoli působí už od roku 2007 a jeho prodloužená smlouva je datována až do roku 2020.

„Mým hlavním cílem je nyní získat pro Neapol Scudetto, takže se soustředím jen a jen na něj," nechal se slyšet Hamšík, který se stal pro Neapol klubovou ikonou. Zvláště poté, co v prosinci loňského roku překonal 115 brankou rekord božského Maradonu v počtu nastřílených gólů.

„To je ale to jediné, v čem jsem se mu vyrovnal, protože Maradona byl výjimečný," uvedl Hamšík na svých stránkách.

V této sezóně se Hamšíkovi nabízí možnost zase se Maradonovi o něco přiblížit. Když totiž Diego pod Vesuvem hrával, získala Neapol v roce 1987 a 1990 dva mistrovské tituly. První a zatím poslední v historii.

Po dvaceti odehraných kolech letošní Serie A je Neapol stále v čele tabulky s náskokem jednoho bodu před Juventusem, na třetí Inter má k dobru už devět bodů a za titulem zase kráčí.

„Jsme na vrcholu, ale Juventus máme těsně za sebou. A to nemluvím o dalších mužstvech, i když jejich ztráta už vypadá veliká. Čeká nás ale ještě čtrnáct kol. Proto se teď soustředím jen a jen na to, abych přivezl Scudetto po osmadvaceti letech zase do Neapole," hlásí Hamšík.

Reklama

Související témata: