Hlavní obsah

V italské lize je 98 procent plně očkovaných fotbalistů

Zhruba 98 procent fotbalistů v italské lize má i druhou dávku očkování proti koronaviru. Informovalo o tom dnes vedení soutěže, podle něhož je vyšší podíl vakcinovaných hráčů důvodem, proč se Serii A daří pokračovat bez odkládání zápasů. O počtu hráčů, kteří absolvovali i třetí dávku, zatím nemají funkcionáři přesné statistiky.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

V souboji (zleva) Matthijs de Ligt z Juventusu a Ruslan Malinovskyj z Atalanty.

Článek

Situace v Itálii kontrastuje s anglickou nejvyšší soutěží, kde se kvůli nákaze covidem-19 muselo odložit pět z deseti duelů tohoto víkendového kola. Podle posledních průzkumů jsou v Premier League plně naočkovány proti koronaviru dvě třetiny fotbalistů. Vakcinaci dokončilo 68 procent hráčů a 81 procent dostalo alespoň jednu dávku.

V Serii A bylo v posledních týdnech zaznamenáno jen několik pozitivních případů. Pozitivní test měli záložníci AS Řím Bryan Cristante a Gonzalo Villar nebo hráči Neapole Diego Demmo a Matteo Politano.

Očkování podpořil zkušený reprezentant Giorgio Chiellini, který na začátku prosince vyzval své příznivce na sociálních sítích, aby absolvovali třetí dávku očkování. "Pojďme všichni sehrát svou roli a nechme se očkovat, abychom ochránili sebe a ty nejohroženější lidi," napsal sedmatřicetiletý obránce Juventusu Turín na twitteru.

Reklama

Související témata: