Hlavní obsah

Zastavte to! V Anglii sílí hlasy pro přerušení Premier League kvůli omikronu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová varianta koronaviru zvaná omikron začíná na Ostrovech dominovat a pozitivních případů rychle přibývá i mezi fotbalisty Premier League. Od neděle už musely být odloženy tři duely. Jedním z postižených týmů je i Brentford, jehož kouč Thomas Frank volá po tom, aby byla liga přerušena.

Foto: David Klein, Reuters

Trenér Brentfordu Thomas Frank reaguje na dění na hřišti. Archivní foto

Článek

Frank vyzval k přerušení soutěže a odložení nadcházejícího víkendového kola prostřednictvím čtvrteční ranní konference.

Když trenér novinářům sděloval, že mají mezi hráči a realizačním týmem osm pozitivních, někdo z klubu ho uprostřed věty přerušil, že v týmu přes noc přibyly další čtyři případy.

Brentford v úterý nemohl nastoupit k duelu s Manchesterem United, v jehož týmu je také několik nakažených. Problémy mají také Leicester, Tottenham a další.

Dánský trenér ve čtvrtek řekl, že kluby by potřebovaly alespoň pět dní až týden, aby bylo možné vydezinfikovat tréninková centra a aby se nemoc přestala mezi hráči šířit.

„Fotbal je kontaktní sport. Potřebujeme, aby fyzioterapeuti mohli dělat svou práci. V den zápasu jsme všichni společně v šatně, cestujeme... Pojďme vše stopnout na pět dní až týden a pak se může vše znovu rozjet," vyzval Frank vedení ligy.

Problémy s koronavirem mezi týmy jdou ruku v ruce se zhoršující se pandemickou situací v celém Spojeném Království. Británie ve středu zaznamenala největší počet nových případů od začátku pandemie.

Reklama

Související témata: