Hlavní obsah

V Juventusu padat hlavy nebudou, Hamšík sní s Neapolí o Lize mistrů

PRAHA

Navzdory nedělní potupné domácí prohře 1:2 s poslední Catanií stojí vedení Juventusu Turín za hlavním koučem Cirem Ferrarou a v jeho realizačním týmu nehodlá nic měnit. Prezident Staré dámy Jean Claude Blanc navíc po víkendovém propadáku prozradil, že se během zimní pauzy fanoušci nedočkají ani žádného zemětřesení v hráčském kádru.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Zklamaní fotbalisté Juventusu Turín Hasan Salihamidžič a Alessandro Del Piero

Článek

Co zemětřesení, vedení italského velkoklubu během nadcházejícího přestupního období nepočítá ani s jediným příchodem nového hráče. „Stojíme si za tím, co jsme deklarovali už před pár dny. Trenér Ferrara má stále naši plnou podporu. To ovšem neznamená, že si současný stav kolem našeho mužstva nevyžádá hlubokou analýzu,“ řekl Blanc pro server SkySport.

„Zimní přestávka nemohla přijít v příhodnější dobu,“ uvědomuje si i sám prezident Bianconeri, že na neomluvitelnou porážku 1:2 od Catanie je třeba co nejrychleji zapomenout. „V novém roce už očekáváme, že tým bude předvádět takové výkony, na které jsou naši fanoušci zvyklí,“ dodal Blanc.

Podle šéfa Staré dámy se v kádru Juventusu v přestupním období také neočekává vůbec žádná změna. „Na přestupový trh se teď nechystáme vstupovat. Máme kvalitní kádr, který může dosahovat dobrých výsledků, i když to v poslední době moc nepředváděl. Teď se musíme hodně snažit, abychom z hráčů, které máme k dispozici, dostali to nejlepší,“ dodal Blanc.

Hamšíkův zlomový rok

Zaváhání Bianconeri nahrálo do karet jeho pronásledovatelům. Hlavně šestá Neapol se po výhře 2:0 nad Chievem přiblížila k třetímu Juventusu na rozdíl pouhých tří bodů. To samozřejmě udělalo ohromnou radost nejenom slovenskému reprezentačnímu záložníkovi Marku Hamšíkovi.

„Sníme o Lize mistrů,“ netajil ve vyjádření pro Sportmediaset své přání talentovaný Hamšík. „Nemyslíme jen na Evropskou ligu, musíme se ale soustředit na každý jednotlivý zápas. Snad se nám i start do roku 2010 výsledkově podaří,“ přál si dvaadvacetiletý středopolař.

Pro Hamšíka bude nadcházející rok v jeho životě v mnoha ohledech zlomový. Se slovenským národním týmem se představí poprvé na mistrovství světa v Jihoafrické republice, jeho přítelkyně Martina mu pak má přivést na svět prvního potomka.

„Co se týče šampionátu, bylo pro Slovensko nejdůležitější, že jsme se na mistrovství vůbec kvalifikovali. Uvidíme, jak to bude vypadat dál. Pokud jde o mé dítě, doufám jen, že bude zdravé a v pořádku,“ dodal na závěr Hamšík.

Reklama

Související témata: