Hlavní obsah

Benátky - Hellas Verona 3:4Verona odváží výhru, Benátkám tříbrankový náskok nestačil

Aktualizováno

Fotbalisté Verony bez nemocného záložníka Antonína Baráka vyhráli v nedělním 16. kole italské ligy v Benátkách 4:3, přestože po prvním poločase prohrávali 0:3. Český reprezentant nenastoupil podle italských médií kvůli chřipce. Juventus Turín porazil FC Janov 2:0 a posunul se na páté místo.

Článek

Nováček Benátky si vypracoval třígólový náskok v úvodních 27 minutách hry. Krátce po změně stran hosté snížili díky vlastnímu gólu Henryho. V 63. minutě uviděl střelec úvodní trefy domácích Ceccaroni červenou kartu. Z nařízené penalty se prosadil Caprari, obrat pak dvěma góly dokonal Simeone. Benátky prohrály třetí kolo po sobě.

Juventus proti Janovu dostal do vedení v deváté minutě Cuadrado. Pojistku přidal v 82. minutě Dybala. "Stará dáma" v Serii A naplno bodovala ve třech z posledních čtyř duelů. Janov nevyhrál už 13 kol po sobě a je na první sestupové příčce.

Stejně bodů jako Juventus má po vítězství 3:2 v Boloni šestá Fiorentina. Spezia doma přišla o dvoubrankové vedení a se Sassuolem remizovala 2:2. Oba zásahy hostů zařídil Raspadori.

Lazio Řím vyhrálo na hřišti janovské Sampdorie 3:1. Hosté zaznamenali všechny góly v prvním poločase. Nejprve se mezi střelce zapsal Milinkovič-Savič a poté dvakrát Immobile. V závěru utkání zkorigoval skóre Gabbiadini. Lazio vyhrálo po třech kolech a bodově se dotáhlo na šestý AS Řím.

Italská fotbalová liga - 16. kolo
Boloňa - Fiorentina 2:3 (42. Barrow, 83. Hickey - 33. Malih, 52. Biraghi, 67. Vlahovič z pen.)
Spezia - Sassuolo 2:2 (35. Manaj, 47. E. Gyasi - 66. a 79. Raspadori)
Benátky - Hellas Verona 3:4 (12. Ceccaroni, 19. Črnigoj, 27. Henry - 67. a 85. Simeone, 52. vlastní Romero, 65. Caprari z pen.)
Sampdoria Janov - Lazio Řím 1:3 (89. Gabbiadini - 17. a 37. Immobile, 7. Milinkovič-Savič)
Juventus Turín - FC Janov 2:0 (9. Cuadrado, 82. Dybala)

Reklama

Související témata: