Hlavní obsah

Vialli ze zdravotních důvodů přerušil práci u italské reprezentace

Bývalý fotbalista a nynější člen realizačního týmu italských mistrů Evropy Gianluca Vialli se ze zdravotních důvodů rozhodl přerušit svou práci u reprezentace. Osmapadesátiletý někdejší útočník, jenž u národního týmu působí jako vedoucí mužstva, bojuje od roku 2017 s rakovinou slinivky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

Bývalý hráč Sampdorie Janov či Chelsea v roce 2018 věřil, že boj s nemocí úspěšně zvládl, v prosinci 2021 ale oznámil, že se rakovina vrátila. "Po dlouhém a náročném vyjednávání s mým skvělým týmem onkologů jsem se rozhodl přerušit, doufám, že dočasně, své současné a budoucí profesionální závazky," uvedl Vialli pro server Calciomercato.com. "Cílem je dopřát mému tělu všechny psychické a fyzické síly k tomu, aby překonalo tuto fázi nemoci a já mohl zase do nejdříve čelit novým dobrodružstvím a sdílet je s vámi," vzkázal.

Za národní tým Vialli odehrál 59 zápasů a získal s ním bronz na domácím mistrovství světa v roce 1990. Je také dvojnásobným vítězem italské ligy a Ligy mistrů. V realizačním týmu zlaté reprezentace z loňského Eura působí od října 2019.

Reklama