Hlavní obsah

Olomouc - Ml. Boleslav 2:1Sigma doma prohrávala, nakonec slaví tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Matějovský 0 : 1
64. Chytil 1 : 1
79. Zmrzlý 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sigmy Olomouc vyhráli v nedělním utkání 21. kola s Mladou Boleslaví 2:1. Hosté vedli po parádní trefě Marka Matějovského, Hanáci nejprve dvacet minut po přestávce srovnali po zásahu Mojmíra Chytila, v 79. minutě pak o vítězství Sigmy rozhodl Ondřej Zmrzlý.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Mojmír Chytil z Olomouce a Dominik Preisler z Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

V úvodu domácí Daněk nedokázal přihrát v nadějné situaci dvou proti jednomu Chytilovi, poté z levé strany střílel hostující Mužík jen do středu branky. První vážnější šance přišly až kolem 20. minuty, kdy se nejdříve ke střele zpoza vápna po nakrátko rozehraném rohu dostal Ewerton a zamířil těsně nad. Poté trochu podcenil situaci Suchý a nabídl příležitost olomouckému Gonzálezovi, jehož pokus také skončil mimo.

O chvíli později hlavičkoval po rohu González a z levé strany poté střílel Daněk, hostující Šeda však pokaždé bezpečně zasáhl. Mladoboleslavský gólman zasáhl i před koncem poločasu po Jemelkově teči po rohovém kopu na bližší tyči.

Hostům skvěle vyšel vstup do druhého poločasu. Ve 47. minutě napřáhl z 20 metrů kapitán Matějovský a povedeným pokusem přesně k levé tyči poslal Mladou Boleslav do vedení. Čtyřicetiletý veterán skóroval podruhé v ligové sezoně.

Do podobného místa vzápětí zamířil také Ladra, gólman Sigmy Stejskal ale tentokrát na míč dosáhl a vytáhl ho mimo tyče. V 65. minutě Olomouc po povedené kombinační akci srovnala. Míč se dostal na levou stranu ke Zmrzlému, který stříleným centrem našel Chytila a olomoucký útočník zblízka překonal Šedu.

Mladá Boleslav mohla jít krátce nato znovu do vedení, hlavička Šimka jen těsně minula pravou tyč. Velmi blízko brance byli hosté také po zakončení Dancáka, který zamířil těsně vedle.

Poté však Olomouc otočila vývoj. Po Chvátalově centru z pravé strany se v 79. minutě prosadil na zadní tyči Zmrzlý a k předchozí asistenci přidal i gól. Pět minut před koncem měli domácí jedinečnou šanci zvýšit, když po faulu na Chytila v pokutovém území zahrávali pokutový kop. K exekuci se po nezdaru Olomouce v penaltovém rozstřelu pohárového utkání se Slováckem postavil střídající Růsek, ale zamířil jen do levé tyče, od níž se míč odrazil do zámezí.

21. kolo první fotbalové ligy:
SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 2:1 (0:0)
Branky: 65. Chytil, 79. Zmrzlý - 47. Matějovský. Rozhodčí: Machálek - Váňa, Volf - Hrubeš (video). ŽK: Greššák, González - Suchý, Stránský. Diváci: 1000 (omezený počet).
Olomouc: Stejskal - Chvátal, Beneš, Jemelka, Zmrzlý - González, Breite, Greššák (55. Růsek), Spáčil (55. Zifčák), Daněk (90.+3 Vepřek) - Chytil (90.+1 Poulolo). Trenér: Jílek.
Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Šimek (84. Smrž), Preisler - Ladra, Matějovský, Dancák, Pech, Ewerton - Mužík (74. Stránský). Trenér: Jarolím.

Reklama

Související témata: