Hlavní obsah

Skandál v bitvě o Euro! Fotbalisté Kosova opustili před běsnícími fanoušky hřiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pořádné napětí a vyhrocená atmosféra vládla už dlouho před výkopem zápasu kvalifikace ME mezi Rumunskem a Kosovem. Drsná realita pak ale předčila očekávání. Hanlivé transparenty, urážlivé chorály nestačily. Kvůli řádění fanoušků bylo utkání zhruba na hodinu přerušeno. Duel se nakonec dohrál a ovládli jej favorizovaní fotbalisté Rumunska 2:0.

Foto: Profimedia.cz

Skandální chování fanoušků v zápase Rumunska s Kosovem

Článek

Fotbalisté domácího Rumunska mají kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy slušně rozehranou. Po pěti zápasech skupiny I se drží na postupovém druhém místě, když z pěti zápasů dva vyhráli a ve třech remizovali.

Jejich úterní soupeř z Kosova na tom je nepoměrně hůř. Ze stejného počtu duelů vyválčil za čtyři remízy čtyři body a je na předposledním místě ve skupině před Andorrou.

A favorit utkání, v jehož základní sestavě nechyběl bývalý hráč Sparty či Slavie Nicolae Stanciu, hodlal svou pozici potvrdit i ve svém šestém kvalifikačním duelu proti Kosovu.

Tradičně bouřlivá a divoká atmosféra s temperamentními domácími fandy však nechala oba týmy odehrát jen zhruba úvodních patnáct minut. Rumunští ultras se vytasili s už tradičním transparentem „Kosovo je Srbsko“, což doprovodili urážlivými chorály na adresu rumunského soupeře.

Kosovští fotbalisté na provokace reagovali okamžitým odchodem ze hřiště. Za velmi napjaté atmosféry se oba týmy vrátily na hřiště zhruba po hodině.

Poločas se již dohrál bez větších excesů, těžkou situaci kosovských fotbalistů však ještě přiživil ve 42. minutě útočník Vedat Muriqi, který byl po druhé žluté kartě vyloučen a outsider tak vstupoval do druhé poloviny utkání v oslabení.

Bránící se hosté drželi Rumuny na distanc až do 83.  minuty, kdy se prosadil exslávistický Stanciu, v třetí minutě nastavení pak završil vítězství favorita Mihaila.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen