Hlavní obsah

Zklamání, nejhorší možné emoce. Čeští mladíci litují nezvládnutého závěru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolupráce přihrávajícího Michala Černáka a zakončujícího Christopha Kabonga vykřesala Lvíčatům naději. Jenže tři body v kvalifikaci na Euro do 21 let v roce 2025 nakonec urval díky gólu v nastavení a výhře 2:1 domácí Island. „Strašně nás to mrzí,“ shodují se oba mladí reprezentanti.

Foto: FAČR

Christophe Kabongo oslavuje gól v kvalifikaci na ME do 21 let proti Islandu.

Článek

„Samozřejmě jsme zklamaní. Věřili jsme, že dokážeme zápas otočit, ale víme, že každý bod se počítá. Po vyrovnání byla u nás neorganizovanost a bohužel jsme dostali na 1:2, což nás strašně mrzí,“ netají rozhořčení 20letý záložník Jablonce Černák.

Podle stejně starého útočníka slovenské Podbrezové Kobonga měli Češi vyhrát, protože houževnatý soupeř byl k poražení. Prý rozhodly neproměněné šance v první půli, kdy například břevno nastřelil z trestného kopu stoper Patrik Vydra.

„Pak by utkání nebylo tak dramatické a nemuseli jsme prohrát,“ komentuje jediný český střelec. „Za gól jsem vždy vděčný, ale přijel jsem s týmem, ne sám za sebe. Jsem smutný a zklamaný, nejhorší možné emoce,“ přiznává. „Island měl dvě nebo tři šance a dal dva góly. O to více mrzí, že odjíždíme s prázdnou,“ dodává Černák.

Nakonec rozhodla parádní trefa v nastavení z kopačky Andriho Fannara Baldurssona. V kritický moment ho nedostoupil Daniel Kaštánek, který se musel vyhýbat mimo jiné stojícímu sudímu. „Upřímně vůbec nevím, rozhodčího jsem si nevšiml. Viděl jsem jen hráče, jak natahuje a potom míč skončil v bráně, popisuje Černák.

Utkání se opět hrálo na specifické umělé trávě. „Jsou zde kvalitnější než v Česku. Nedá se říct, že by to bylo nějak hrozné, takže v pohodě,“ míní Černák. „Nezvyk, ale trénovali jsme na ní dlouho, nemůžeme se vymlouvat. Měli jsme hrát náš fotbal, což jsme podle mě neudělali,“ souhlasí Kabongo.

V kvalifikační skupině, která je na samém počátku, jsou kromě Islandu ještě Dánsko, Wales a Litva. Přímo na šampionát na Slovensku postupuje vítěz, pak tři šťastlivci z druhých míst a možností je ještě baráž.

„Víme, že skupina je extrémně vyrovnaná. Chceme se koukat na sebe. Když všechno zvládneme, postoupíme. Síla týmu je obrovská, máme opravdu dobré individuality,“ komentuje Černák.

Reklama