Hlavní obsah

Skotsko vyzkouší v přípravě se Severním Irskem dva nováčky

GLASGOW

Trenér skotské fotbalové reprezentace Craig Levein se rozhodl v přípravném utkání se Severním Irskem vyzkoušet dva nováčky. Dres soupeře českého týmu v kvalifikaci ME 2012 poprvé obléknou obránce Blackburnu Grant Hanley a útočník Aberdeenu Chris Maguire. Na první start čeká i útočník Robert Snodgrass z Leedsu, který při předchozí nominaci šanci nedostal.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Trenér skotských fotbalistů Craig Levein.

Článek

"Hanley je mladý hráč, který v poslední době ukázal v anglické lize velký pokrok. Sledoval jsem ho v několika zápasech a má potenciál být prvotřídním stoperem," pochválil mladého obránce trenér Levein. V dvaadvacetičlenné nominaci vynechal Davida Goodwillieho, kterého vyšetřuje policie kvůli obvinění ze sexuálního napadení.

Právě Hanley má Leveinovi pomoci najít nové varianty v obraně. Oproti poslednímu kvalifikačnímu zápasu se Španělskem v nominaci chybí hned trojice obránců základní sestavy Steven Whittaker, Stephen McManus a veterán David Weir. Levein nepovolal ani Jamieho Mackieho, který nastoupil v základní sestavě v říjnovém utkání proti Česku.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid