Hlavní obsah

Skrytá hrozba před baráží! V ohrožení je i kapitán Souček

Zdánlivě snadný zápas čeká fotbalovou reprezentaci při úterním loučení se základní skupinou kvalifikace mistrovství světa 2022. Estonsko by mělo být přijatelným protivníkem, jeden ale nikdy neví. Hned tři hráči z předpokládané základní sestavy jsou ohroženi případnou druhou žlutou kartou, která by jim vzala možnost nastoupit v úvodním duelu březnové baráže. Národní tým ji má jistou.

Hrozba pro zápas s Estonskem. Někteří čeští reprezentanti se mohou vykartovat pro barážVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Disciplinárně ohroženo je šest českých fotbalistů, z nichž ovšem Hložek, Jankto a Kalas k dispozici nejsou a určitě nenastoupí.

Naopak trojlístek Souček, Sadílek, Zima by měl na plochu letenského stadionu v úterý večer proti Estoncům vyběhnout. Případná žlutá karta by pro každého z nich byla osudová. Semifinále baráže hrané na jediné utkání by se jich netýkalo.

„Řešili jsme na posledním videomítinku, kdo je ohrožený, co by další napomenutí znamenalo. Všichni o tom vědí," ujišťuje asistent Jiří Chytrý, který mužstvo při absenci hlavního kouče Jaroslava Šilhavého vede.

Nepříjemné je, že všichni tři ohrožení mají na starosti především defenzivu. Souček se Sadílkem ve středové řadě, Zima je dokonce stoper. Nemohou si dovolit chodit do soubojů jen tak napůl.

„O hrozbě osudové karty víme všichni. Velká věc, jenže když se na to až moc myslí, tak se právě dostane... Chci hrát svoji hru, zachovat si svůj styl, ale vyhnout se jasnému faulu na žlutou kartu. Věřím, že když budu hrát, jak umím, že o play off nepřijdu," líčí kapitán Tomáš Souček.

Češi budou na dálku bojovat s Walesem o druhou příčku, která by jim ještě dala naději být před losem baráže nasazení a začít ji doma. Mnohem pravděpodobnější je ovšem varianta, že nasazení nebudou a pojedou ven. Třeba do Portugalska či Ruska...

„Před kvalifikací byl cíl postoupit. Pokusit se o první místo, jinak si zahrát minimálně baráž, což se povedlo. Že v ní budeme čelit kvalitním soupeřům, bylo také dané předem. Mohli jsme si samozřejmě pomoct druhým místem a nasazením," poukazuje Chytrý.

Nechce se vzdávat předem. „Podobná situace byla také na EURO. Začínali jsme turnaj proti domácímu Skotsku. A ukázalo se, že tam domácí prostředí tak velkou výhodou nebylo... Musíme se soustředit, abychom baráž zvládli, i kdybychom hráli venku," nabízí zastupující trenér jedinou možnou cestu.

Reklama

Související témata: