Hlavní obsah

Slavné duo obnoví spolupráci. Za Messim do Ameriky míří hvězdný parťák z barcelonského útoku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S hvězdným fotbalistou Lionelem Messim působí v americkém Interu Miami už Sergio Busquets a Jordi Alba, další kumpán z úspěšné barcelonské éry je brzy doplní. Podle sportovního webu The Athletic míří do Miami i uruguayský útočník Luis Suárez, jenž naposledy hrál za brazilské Grémio a s klubem finalizuje podmínky roční smlouvy.

Foto: Profimedia.cz

Lionel Messi a Luis Suárez ještě jako parťáci v dresu Barcelony.

Článek

Vzpomínky jistě ožijí, Messi se Suárezem spolu v Barceloně váleli šest let. Podle statistik serveru Transfermarkt.de spolu naskočili do 258 utkání a po vzájemné spolupráci dali 99 gólů (Messi nahrál Suárezovi na 43 branek, Suárez pak Messimu na 56 branek). V Americe by tohle číslo mohli zakulatit na rovnou stovku.

Suárez odešel z Barcelony v létě 2020 do Atlétika Madrid, poté se vrátil do rodné Uruguaye do Nacionalu, kde svou kariéru začínal. Poslední rok strávil v brazilském Grémiu, kde se před pár dny emotivně loučil vítězným gólem proti celku Vasco de Gama. Ačkoliv prohlašoval, že teprve uvidí, kam jeho kroky povedou, o jeho kontaktu s Interem Miami se už pár týdnů v zámořských médiích spekulovalo.

Šestatřicetiletý Uruguayec by měl být k dispozici pro novou sezonu, která by za mořem měla začít na konci února. Ambice Interu Miami jistě nebudou nízké.

Reklama