Hlavní obsah

Slovácko zlomilo Klusáčkovi vaz. Trenér Klokanů v Ďolíčku končí

Porážky a série zápasů bez výhry, po níž se fotbaloví Klokani propadli ke dnu ligové tabulky a hrozba baráže je pro ně víc než reálná, skončil v Bohemians trenér Luděk Klusáček. Po sobotní prohře se Slováckem se na předčasném konci domluvil se sportovním ředitelem Miroslavem Držmíškem, jejich dohodu následně posvětilo vedení klubu. Mužstva se místo Klusáčka ujal jeho asistent Jaroslav Veselý,který má za úkol Klokany v nejvyšší soutěži zachránit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luděk Klusáček na trenérské lavičce Bohemians předčasně skončil.

Článek

Klusáček se ujal mužstva v říjnu 2019, kdy Klokani rovněž figurovali ve druhé polovině tabulky. Nakonec se s  nimi prodral k 9. příčce a ve skupině o účast v pohárové Evropě je dovedl do finále, kde Bohemians podlehli Mladé Boleslavi.

V další sezoně pak s Klokany skončil v osmnáctičlenné lize desátý.

V letošním ročníku se však Bohemians nedaří, v tabulce figurují po šestadvaceti kolech na 13. příčce, přičemž na předposlední Pardubice mají k dobru jen tři body. Pětapadesátiletý Klusáček i proto po 81 odkoučovaných zápasech v Ďolíčku skončil.

Foto: archiv

Po Luďkovi Klusáčkovi přebírá Klokany Jaroslav Veselý.

Vaz mu definitivně zlomil poslední zápas se Slováckem, který jeho tým prohrál 1:2.

„Ztratíme tři body v zápase, který jednoznačně máme vyhrát," pronášel rozčarovaný Klusáček bezprostředně po utkání. „Přitom se dostaneme do vedení, ale místo toho, abychom ho navýšili, nebo alespoň takto zápas dohráli, dáme si v podstatě polovlastní gól, a to nás srazí. Potom ve druhém poločase přijde trochu nervozity, inkasujeme a závěr dohráváme v křeči."

Chybující defenziva srážela Klokany ostatně ve všech předchozích jarních střetnutích. Ze sedmi zápasy vyhráli jediný, když doma porazili Zlín, k tomu uhráli remízu v Olomouci a u Botiče s Mladou Boleslaví.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians po druhém inkasovaném gólu v utkání se Slováckem.

V Ďolíčku bylo dusno hned v sobotu po prohře se Slováckem, kdy si fanoušci vysvětlovali názory s Klusáčkem i hráči.

„Chápu je a rozumím jim. Fanoušci jsou obrovsky zklamaní a můžou hráčům říct něco jiného, probudit je a nakopnout je. Chtějí, aby bojovali za Bohemku, aby se vydali a zlepšili jsme výsledky," neměl nic Klusáček proti verbální konfrontaci s příznivce zelenobílých barev ještě než sám v klubu skončil.

Bohemians jsou pátým klubem, který v této sezoně mění trenéra. Už na podzim sáhl ke změně Liberec, po něm Teplice a nakonec i Karviná. na jaře pak v Mladé Boledslavi předčasně skončil Karel Jarolím.

Reklama

Související témata: