Hlavní obsah

Slzám Slončíka naprosto rozumím, bolí to, smutnil Fantiš. Po sestupu je bez práce

Ševci potřetí v historii samostatné české ligy padají do druhé ligy. Bylo už několik desítek minut po zápase, když zlínský klenot Tom Slončík odcházel do kabiny. A hlasitě plakal. „Hlavně pro kluky ze Zlína je to strašně složitý. Naprosto mu rozumím. Tenhle zápas se nezvládl,“ hořekoval kapitán Zlína Antonín Fantiš.

Foto: Vít Černý, ČTK

Smutek fotbalistů Zlína po sestupu z Fortuna ligy

Článek

Jak sestup nesete vy osobně?

Hodně těžce. Tenhle pocit jsem v životě v kariéře zažít nechtěl. Teď jsem ho bohužel zažil… Může z toho samozřejmě něco vzejít, že si člověk bude vážit určitých věcí, které mu připadaly samozřejmé, protože liga je kvalitní. Dneska jsme měli smůlu, ale celá sezona není o štěstí. Přišlo mi, že i kdybychom dnes hráli sto devadesát minut, tak gól prostě nedáme. Ale nemůžeme to svádět na tento jeden zápas. Hlavně doma jsme měli zvládnout víc zápasů. Poztrácené body nám chyběly.

Jak moc vás nahlodal inkasovaný gól v nastaveném čase první půle?

Připravujeme se na to, že budeme hrát koncentrovaně dozadu, a přišlo mi, že jsme to plnili, Jablonec neměl nic. Ale pak přijde 45. minuta a dá se říct, že inkasujeme gól z ničeho, kdy dojde k několika odrazům a spadne to do brány, což je strašně složitý. Obzvlášť když jde o gól do šatny. Měli jsme tady dát prostě tři góly. Je jednoznačnou chybou, že jsme to dneska nezvládli.

Zlín se z toho bude oklepávat dlouho

„Dopustili jsme, že zlínský fotbal spadl po osmi letech do druhé ligy. A je to obrovské zklamání a naše obrovské selhání. Prohráli jsme 0:1. A zaslouženě, protože když nejsme schopní dát gól, tak nemůžeme vyhrát. Zaslouženě jsme vypadli z ligy. To je asi vše, co můžu k dnešnímu utkání říct. Všichni jsme to pos…, já taky. Souhlasím naprosto se slovy jednoho fanouška, že se z toho oklepeme každý nějak jinak. Někdo za týden, někdo za měsíc, někdo za půl roku, ale fanoušci a zlínský fotbal se z toho budou vzpamatovávat delší dobu.“

Bronislav Červenka, trenér Zlína

Je pravda, že šancí jste si vypracovali poměrně dost.

Upřímně, jsem rád, že jste to viděli stejně. Nevím… Přijde mi to, jak kdyby to bylo nějakým způsobem zakletý. Neumím si to vysvětlit. Mám hlavičku po rohu, říkám si, že míč už konečně skončí v bráně a jde pět čísel vedle tyčky… Útočníci tam jdou skoro sami na bránu a vždy trefí gólmana… Asi to tak prostě mělo být.

Zlín sestoupil potřetí v éře samostatné české ligy. Předtím mu vždy trvalo šest let, než opět postoupil. Vrátí se Zlín tentokrát dříve?

Na rovinu řeknu, že vůbec nevím, kdo bude a nebude pokračovat. Jsou tam samozřejmě nějaké věci, že někdo má třeba už podepsáno někde jinde, těžko říct. Nevidím do toho.

Vy budete pokračovat?

Momentálně jsem bez práce, když to tak řeknu. Tím, že jsme spadli, tak to tak je. Absolutně to není jednoduchá situace.

Související témata:
Antonín Fantiš
  0 : 1 Srbsko - Anglie 0 : 1 dohráno
20240616T21 : 00:00+0200
Srbsko vs. Anglie
Srbsko vs. Anglie
Srbsko
Anglie
  1 : 1 Slovinsko - Dánsko 1 : 1 dohráno
20240616T18 : 00:00+0200
Slovinsko vs. Dánsko
Slovinsko vs. Dánsko
Slovinsko
Dánsko
  Rumunsko - Ukrajina dnes 15 : 00
20240617T15 : 00:00+0200
Rumunsko vs. Ukrajina
Rumunsko vs. Ukrajina
Rumunsko
Ukrajina
  Belgie - Slovensko dnes 18 : 00
20240617T18 : 00:00+0200
Belgie vs. Slovensko
Belgie vs. Slovensko
Belgie
Slovensko
  Rakousko - Francie dnes 21 : 00
20240617T21 : 00:00+0200
Rakousko vs. Francie
Rakousko vs. Francie
Rakousko
Francie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.