Hlavní obsah

Šmicer přinesl Lens štěstí a v televizi vtipkoval s Henrym: Snad zase neuvidím jen tvoje záda, Thierry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dýchla na něj nostalgie. Vladimír Šmicer se jako vážený host po letech vrátil do jednoho ze svých srdcových měst. Na jaře 1998 v Lens slavil historický titul a na Nový rok svým následovníkům tleskal k výhře 3:1 nad francouzským šampionem PSG. Kromě toho stihl pobavit televizním dialogem s legendárním útočníkem Thierrym Henrym.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Šmicer na archivním snímku

Článek

Znovu byl za fotbalové štístko. Vladimír Šmicer před šlágrem francouzské ligy přinesl míč do středového kruhu a pak spokojeně sledoval, jak Lens v nádherném zápase poráží pařížské PSG.

Šmicer se ve Francii připomněl i s televizním mikrofonem v ruce. Někdejší ofenzivní záložník se před zápasem prostřednictvím kamer na dálku pozdravil s Thierrym Henrym, jenž byl do loňského mistrovství světa nejlepším střelcem francouzské reprezentace.

„Když tě vidím, vždycky si vzpomenu na Istanbul. Víš, že je to pro mě dodneška nejkrásnější finále Ligy mistrů?" s úsměvem poznamenal Henry s odkazem na květen 2005 a epickou bitvu Šmicerova Liverpoolu s AC Milán, kterému k trofeji nestačil ani třígólový náskok. „Mám tě rád, jako všechny chytré hráče," poklonil se Henry.

„Snad se večer potkáme a podáme si ruce, Thierry. Když jsme se viděli, obvykle jsem viděl jen tvoje záda," vrátil Henrymu kompliment dobře naladěný Šmicer.

První večer roku 2023 měl k úsměvům důvod, Lens září. Tým z hornického regionu navazuje na slavné časy party kolem Šmicera z druhé poloviny devadesátých let: v lize je druhý, už jen se čtyřbodovým mankem na boháče z Paříže. Ti bez hvězdného tandemu Lionel Messi & Neymar zažili první ligovou porážku v sezoně.

Pod povedenou érou je podepsaný trenér Franck Haise, jenž proti PSG odkoučkoval stý zápas na lavičce Lens. Na jaře 2020 vytáhl tým z druhé ligy a o patro výš s ním byl dvakrát sedmý. A teď prožívá nejlepší sezonu za posledních dvacet let.

Reklama