Hlavní obsah

Šokující plán United. Nečekanou díru v sestavě by mohl zalátat starý známý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se v létě po 12 letech loučil se slavným Manchesterem United, vzkázal: „Tenhle klub navždy zůstane v mém srdci.“ Teď to vypadá, že by se brankář David de Gea mohl na Old Trafford vrátit. Po letním odchodu je pořád volný a United by díky prověřenému Španělovi mohli vyřešit potenciální personální krizi po překvapení od gólmana číslo jedna Andrého Onany.

Foto: Profimedia.cz

Brankář David De Gea by se mohl po třech měsících vrátit do Manchesteru United.

Článek

„Je správný čas přijmout novou výzvu,“ vzkázal De Gea letos v létě po vypršení smlouvy, když bylo jasné, že k 545 zápasům a osmi trofejím v dresu Manchesteru United už další nepřidá. Mimochodem, do klubu ho v roce 2011 přivedl legendární trenér Alex Ferguson.

Jenže brzy třiatřicetiletý brankář zatím novou práci nesehnal, mluvilo se i o konci kariéry. Teď se podle deníku The Sun rýsuje pikantní comeback do Manchesteru. Bral by to nejeden hráč United, protože De Gea v kabině patřil k oblíbencům.

Úvahy o návratu španělského čahouna jsou na první pohled šokující, ale mají racionální základ. United reálně hrozí, že v lednu přijdou o svoji jedničku Andrého Onanu, jenž může chytat za Kamerun na mistrovství Afriky a klubu chybět až v osmi zápasech.

Onana měl v době svého letního příchodu do Manchesteru reprezentační pauzu, protože se během loňského mistrovství světa rozhádal s koučem národního týmu Rigobertem Songem. Ovšem před zářijovou kvalifikací proti Burundi se vrátil. „Vedla mě k tomu neotřesitelná láska k vlasti,“ vysvětlil velký obrat.

Štaci v United začal rozpačitě a dlouho z něj nevyzařovala očekávaná jistota. Zlomil to v úterní partii s Kodaní, když kromě několika skvělých zákroků na poslední chvíli vyrazil penaltu a jeho tým si vychutnal první podzimní výhru v Lize mistrů.

United mají ještě dva brankáře: Altaye Bayindira, letní posilu z Fenerbahce Istanbul, a 37letého veterána Toma Heatona. Ani jeden z nich v této sezoně zatím nechytal. I proto se rýsuje zajímavý plán s krátkodobou smlouvou pro De Geu.

Reklama