Hlavní obsah

Soudržnost, bojovnost, něco takového jsem ještě neviděl, přiznal ohromený šéf PSG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Touží s Paris St. Germain vyhrát poprvé v historii Ligu mistrů a nyní se k vysněnému cíli znovu přiblížil postupem mezi nejlepší čtyřku. „Nádherný moment pro celý klub,“ radoval se katarský prezident PSG Násir Al Chelajfí. Přestože mistr Francie doma padl 2:3 s Barcelonou, v odvetě dokázal na jejím hřišti vyhrát 4:1. O finále se utká s Dortmundem.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Fotbalisté PSG slaví postup do semifinále LM

Článek

Od vstupu do PSG v roce 2011 si užívá již třetí postup do semifinále milionářské soutěže, přesto katarský majitel zažil po vyklepnutí Barcelonu nové pocity. „Viděl jsem něco, co za třináct let ještě ne, soudržnost a jak jeden bojoval za druhého,“ přiznal prezident PSG Násir Al Chelajfí pro Canal+.

„Pro celý klub jde o nádherný moment. Není tady snadné vyhrát, ale věřil jsem. Před prvním zápasem, po něm, před odvetou i poté, co jsme inkasovali jako první. Opravdu jsem byl přesvědčený o úspěchu,“ řekl 50letý Katařan.

PSG muselo smazat jednogólovou ztrátu z prvního zápasu, navíc ve dvanácté minutě prohrávalo po gólu Raphinhy 0:1. „I když jsme inkasovali jako první, nevěšeli jsme hlavy. Všichni jsme věřili, že můžeme postoupit, přestože jsme první zápas prohráli 2:3. Nevzdávali jsme se. Věděli jsme, že tady nějaké góly dáme. Celý týden jsme s koučem pracovali na taktice. Ta byla perfektní,“ prozradil jeden z hrdinů zápasu Ousmane Dembélé, který do PSG přestoupil před touto sezonou právě z Barcelony.

Té se stalo osudným vyloučení Araúja ještě v prvním poločase. Oslabení „Blaugranas“ po pauze inkasovali třikrát. Skóre otočil Vitinha střelou přesně k tyči zpoza vápna. „Je to neuvěřitelné. Je teď těžké pocity vyjádřit slovy. Snil jsem o tom celý týden, že tady dám gól a pomůžu týmu postoupit do semifinále. Jsme tam a musíme to ocenit. Asi jen naši fanoušci nám věřili, že to dokážeme. Teď jsme šťastní,“ radoval se Vitinha.

Velký podíl na triumfu má podle něj kouč Luis Enrique. „Je neuvěřitelný, dal nám hrozně moc. Po taktické i mentální stránce, což je pravděpodobně to nejdůležitější. Mluví na nás způsobem, že pak máme dojem, že vše záleží jen na nás,“ prozradil Vitinha.

Enrique si tak zapsal další cenný obrat. Právě on před sedmi lety vedl Barcelonu, která v Paříži v Parku princů padla v osmifinále Ligy mistrů 0:4, ale doma PSG smetla historickým způsobem 6:1. Nyní sedm let starý úspěch trochu napodobil.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid