Hlavní obsah

Standardka na konci, gól a smutek. Jen hlupák opakuje stejné chyby, láteřil Kozel po první prohře Liberce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen hlasatel na stadionu a televizní komentátor už viděli míč v brance. Byl to jen optický klam, Luka Kulenovič trefil boční síť. Neskóroval ani Ľubomír Tupta, po jeho penaltě se balon otřel o dlaň padajícího brankáře. I proto Liberec ve třetím kole ztratil ligovou neporazitelnost, s Bohemians doma prohrál 0:1. „Zbytečná porážka. Jsem zklamaný a částečně i naštvaný,“ vykládal liberecký trenér Luboš Kozel.

Foto: Vít Černý, ČTK

Liberecký trenér Luboš Kozel musel vydýchat první porážku v sezoně, Slovan doma prohrál 0:1 s Bohemians.

Článek

Měl to nadějně rozehrané, jenže... Slovan zažil nepříjemné déjà vu: standardka soupeře na konci zápasu a inkasovaný gól. Takhle Liberec dopadl před týdnem v Mladé Boleslavi i první srpnovou neděli proti Bohemians. Zatímco minule z toho byl aspoň bod, tentokrát vůbec nic.

„Jen hlupák opakuje stejné chyby," kroutil hlavou Kozel. „Nedůslednost a neplnění úkolů. Nechci házet vinu na jednotlivé hráče, to si řekneme v kabině. Šlo o přetažený centr: řekl bych, že takhle to Bohemka ani nechtěla zahrát, přesto necháme soupeře míč vrátit a ještě zaspíme i dorážku. Dvě individuální chyby, mrzí mě to."

První kolo: výhra 3:1 nad Baníkem. Druhé kolo: remíza 2:2 v Boleslavi. A jak pro Liberec dopadl zápas číslo tři, už víte. „Věděli jsme, že to bude těžké, protože Bohemka má zkušený a soubojový tým, nehraje se proti ní snadno. První poločas byl vyloženě boj, hodně faulů, zranění a ošetřování. Druhou půli jsme dobře začali, byli jsme lepší a měli jsme dvě vyložené šance i penaltu," popsal Kozel.

„Kdyby se v posledních dvou kolech hrálo 89 minut, máme aspoň o tři body víc. Jenže si necháme dát na konci góly –⁠ a oba ze standardek," láteřil kouč Kozel.

Smolařem dne byl slovenský útočník Tupta, jemuž vyrazil penaltu pozorný gólman Michal Reichl. „Penaltu neproměnili i lepší hráči. Gól dát asi chtěl, ale nepovedlo se to. Táhne se s ním, že delší dobu neskóroval," poznamenal Kozel.

A ještě jeden hořký moment pro Liberec: už po 15 minutách dohrál zraněný stoper Dominik Plechatý, jehož ze hřiště odnesli na nosítkách. „Jde o zranění kolena, nejspíš postranní vaz. Budeme doufat, že z toho nebude něco víc, ovšem i tak to bude pauza na nějakou delší dobu," naznačil Kozel. „Víc budeme vědět po dalším vyšetření v pondělí."

Reklama