Hlavní obsah

Zapadlý jazyk, bezvědomí. Bačkovský je v nemocnici. Nejhorší moment, přiznal Chaluš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šlo o jeho první podještědské derby, ale rád na něj liberecký gólman Hugo Jan Bačkovský vzpomínat nebude. Zápas s mottem Derby na krev mezi Libercem a Jabloncem nedohrál. Po smolném střetu se spoluhráčem ho sanitka odvezla z fotbalového trávníku rovnou do nemocnice. Podle prvních zpráv má těžký otřes mozku, ale je bez zlomeniny. Slovan s Jabloncem ve 22. kole Fortuna ligy remizoval 3:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zraněný brankář Hugo Jan Bačkovský z Liberce opouští hrací plochu

Článek

Běžela 73. minuta, když stadion U Nisy ztichl. Jablonec vstřelil gól a dostal se do vedení 3:1, jenže ve stejný moment zůstal Bačkovský bezvládně ležet na zemi po střetu se spoluhráčem Prebslem. Hráči okamžitě přivolávali pomoc.

„Ten kontakt jsem neviděl, koukal jsem na balon, jestli Čanturišvili míč lobne nebo dojde do brány. Jen jsem viděl, že kluci leží, ale nevěnoval jsem tomu zprvu pozornost. Pak jsem se otočil a vůbec to nevypadlo dobře. Asi jeden z nejhorších momentů, jaký jsem kdy na fotbale viděl. Hugo byl v bezvědomí. Naštěstí přiběhla pomoc, pak už byl ve stabilizovaném stavu,“ popisoval mrazivý moment liberecký obránce Matěj Chaluš.

24letého gólmana záchranáři odnesli rovnou do sanitky a zamířili do krajské nemocnice na vyšetření. „Doktoři už v kabině viděli výsledky cétéčka. Snad tam není nic zlomeného a nemusí jít o to nejvážnější. Nicméně Hugo byl delší dobu v bezvědomí, měl zapadlý jazyk, jedná se o těžký otřes mozku. Delší dobu bude absolutně bez nějakého sportování. Zůstává v nemocnici na pozorování,“ řekl na tiskové konferenci liberecký trenér Luboš Kozel.

Liberecký gólman zažil vůbec smolný zápas. V prvním poločase inkasoval z pokutového kopu, po šedesáti minutách ho nešťastně překonal spoluhráč Mikula. A pak přišel hororový moment. „V těchto situacích jde fotbal stranou. Hugo je můj velký kamarád. Snad by jakž takž měl být v pohodě, to je nejdůležitější,“ oddychl si jablonecký útočník Jan Chramosta, který ho v prvním poločase z penalty překonal poprvé.

S libereckými hráči zranění spoluhráče otřáslo, přesto dokázali ještě stáhnout dvougólové manko a vyrovnat po gólech Rabušice a Chaluše na konečných 3:3.

„Bylo pak těžké se do zápasu vrátit, zejména pro mě a pro ty, co jsme byli zákroku blízko, myšlenky byly úplně jiné. Chtěli jsme za Huga zabojovat a alespoň jsme vyrovnali. Po průběhu zápasu jsme asi rádi za bod, i když jsme věřili, že kdyby se hrálo ještě o chvilku dýl, tak ten gól na 4:3 dáme,“ uzavřel Chaluš.

Reklama