Hlavní obsah

Střelecký trojzubec je to nejlepší ze Sparty. Co přežil Kuchta, by devadesát procent fotbalistů zabilo, tvrdí Rajnoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letenským fotbalistům na vzestupu pomáhá hvězdný trojúhelník střelců. Deset z posledních třinácti gólů Sparty obstarala trojice Lukáš Haraslín, Jan Kuchta a Tomáš Čvančara. „V tuhle chvíli, se dá říct, že tahle trojice je to nejlepší, co Sparta nabízí. Díky ní se vlastně dostala na dostřel, jak Plzně, tak Slavie,“ míní fotbalový redaktor Martin Mls v pořadu Přímák webu Sport.cz

V útoku fotbalové Sparty září trio Kuchta, Čvančara, Haraslín. Příspěvek z pořadu Přímák.

 
Článek

Od začátku ligové sezony se tomuto letenskému trojzubci podařilo nasázet celkem dvacet tři gólů. Haraslín si jich připsal pět a k tomu čtyři asistence, Čvančara má na kontě deset branek a dvě asistence a Kuchta skóroval osmkrát a třikrát přihrával.

Bývalý reprezentant Jan Rajnoch si myslí, že za produktivitou hráčů do velké míry stojí jejich ego. „Každý z těch tří chce být nejlepší střelec, nejlepší hráč. Ale uvědomili si, že když spolu budou bojovat, tak nic nevyhrajou. Ani jako tým, ani jako jednotlivci. Myslím, že Čvančara řekl, že má s Kuchtou sázku, kdo tomu druhému nahraje na víc gólů," směje se Rajnoch v pořadu Přímák. „To je ten správný point. Ti kluci se naučili spolu hrát, komunikovat a vycházet," dodává a přirovnává sparťany k někdejší hvězdné liverpoolské trojici: Firmino, Salah, Mané.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gólová radost fotbalistů Sparty v utkání s Pardubicemi. Střelec Jan Kuchta slaví se spoluhráčem Lukášem Haraslínem.

Zatímco Haraslínovi s Čvančarou se v letenském klubu daří dlouhodobě, Kuchta prožil náročný pozim. Hned v úvodu sezony totiž dostal stopku poté, co v zápase s Libercem šlápl na hlavu brankáři Olivieru Vliegenovi. Na jaře se ale pravděpodobně rozhodl si nepovedenou první část sezony vynahradit. V posledních šesti zápasech se mu podařilo vstřelit šest gólů. Oba hosté Přímáku se přitom shodují, že Kuchta turbulentní podzim vůbec ustát nemusel. „Devadesát procent fotbalistů by to zabilo," tvrdí Rajnoch. „Myslím, že Kuchta ukázal, jak velká osobnost je," dodává bývalý fotbalista.

Reklama