Hlavní obsah

Teplice ustály nervy na jihu. Vachoušek junior si při oslavě ťukal na hodinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žlutomodrý autobus pomalu vycouval od kabin, protáhl se úzkou uličkou a vyrazil na dlouhou štreku. Euforii na palubě přiživilo mávání dvou fanoušků čekajících u brány budějovického stadionu. Teplice ustály nervy v aréně Dynama a po další výhře 1:0 se posunuly na deváté místo. „Zase jen o gól,“ pousmál se trenér Zdenko Frťala. Vyšším rozdílem jeho tým v této ligové sezoně zatím vítězit neumí.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalisté Teplic popáté v ligové sezoně vyhráli o jediný gól, o vítězství 1:0 v Českých Budějovicích rozhodl brzký zásah Tadeáše Vachouška (třetí zleva).

Článek

Možná i jeho překvapilo, kolik měl v budějovické šestnáctce prostoru. Nehlídaný Tadeáš Vachoušek uklidil míč do sítě a při gólové oslavě si zaťukal na imaginární hodinky na ruce. Syn teplického sportovního ředitele měl nejvyšší čas, v lize se naposledy trefil na konci srpna. Však si ho parťáci na trénincích dobírali…

„S mým asistentem Ondrou Prášilem jsme toho už zažili spoustu a po rychlém gólu jsme si trochu v legraci říkali, jestli nepřišel moc brzy. Do konce zbývalo ještě hodně času,“ vyprávěl kouč Frťala.

Jedna trefa stačila – a Teplice stejně jako před týdnem v dlouhé bitvě s Mladou Boleslaví vyhrály 1:0. „Uklidní nás to, před reprezentační pauzou je to příjemný výsledek. Byl to dramatický zápas, kluci šli na krev,“ vykládal Frťala.

Skláři v první polovině ligové základní části zvítězili pětkrát, pokaždé o gól. Jednou 2:1 a čtyřikrát 1:0. „V Budějovicích jsme byli prvních 25 minut lepší a aktivnější, mohli jsme přidat druhý gól. Šance jsme měli, ale nepovedlo se,“ litoval Frťala.

Jeho chlapci byli často pod tlakem, ovšem měli štěstí, že Dynamo trefilo branku jen dvakrát. „Hrnulo se to tam z obou stran, v některých situacích jsme ztráceli jednoduché míče. Byly tam závary, ale dost střel se nám povedlo zblokovat. Naše obrana potvrdila, že počet obdržených gólů není náhoda,“ připomněl Frťala, že jeho tým inkasoval jen čtrnáctkrát. Pevnější obranu mají v lize pouze tři týmy. „Kluci nevypustili jediný souboj,“ pochválil kouč.

Reprezentační pauza bude v Teplicích díky posledním dvěma výhrám o něco klidnější, i když… „Musíme zapracovat na prvcích, které předcházejí předfinální fázi. Kdybychom volili správná řešení, mohlo nás to víc odměnit,“ říkal Frťala s odkazem na to, že méně gólů v lize nastřílely jen Pardubice. „Teď budeme mít dost času na to, abychom to vylepšili.“

Reklama