Hlavní obsah

Tohle že je fotbalista? Miliardová posila Arsenalu se ztrapnila v dovednostní soutěži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

75 milionů euro, v přepočtu téměř 1,8 miliardy korun. Takový balík poslal Arsenal na účet Chelsea výměnou za služby 24letého ofenzivního univerzála Kaie Havertze, který se tak stal třetí nejdražší posilou Gunners v historii. Jenže na úvod předsezonního turné po USA se německý reprezentant nepředvedl nejlépe, jelikož totálně vyhořel ve střelecké dovednostní soutěži. Ti škodolibější fanoušci Chelsea se tak na sociálních sítích náramně baví na účet svého bývalého hráče, jemuž přestup k městskému rivalovi jen těžko odpouští.

Foto: Amber Searls, Reuters

Kai Havertz to od fanoušků pěkně schytal

Článek

O co šlo? V rámci Major League Soccer All-Star Skills Challenge dostal Havertz poměrně jasný úkol. Během minuty měl proměnit co nejvíce centrů mezi penaltový puntík a hranici vápna v gól, a pomoci tak svému týmu získat body do celkového hodnocení dovednostní soutěže proti výběru hvězd MLS. Ta se sice skládala i z dalších disciplín a londýnské mužstvo v ní nakonec v součtu zvítězilo, jenže co naplat. Internet momentálně mluví pouze o Havertzově výkonu.

Asi každý, kdo někdy alespoň zavadil o fotbalový míč, potvrdí, že napálit centr z voleje nechytatelně pod břevno není nic snadného, ještě když proti vám stojí profesionální brankář. Ale Havertz nedokázal skórovat z ani jednoho ze svých čtrnácti střeleckých pokusů, čímž se stal prvním hráčem v šestileté historii soutěže, který v této disciplíně nevstřelil gól.

Sociální sítě bývají v podobných případech nemilosrdné, což pocítil i sám Havertz, pokud tedy dnes alespoň na chvilku otevřel Twitter a vyhledal své jméno. „Chelsea okradla Arsenal. Tenhle hráč nemá hodnotu ani 10 milionů," stálo v jednom z mírnějších komentářů na adresu nové akvizice Arsenalu. Někteří fanoušci se nebáli ani ostřejších prohlášení. „Tenhle člověk není fotbalista," napsal například další z nich.

Na Havertzovu obranu je nutné dodat, že v dané soutěži nešlo vlastně vůbec o nic, jednalo se jen o jakýsi odlehčený fotbalový předkrm před přátelským utkáním mezi Arsenalem a výběrem hvězd MLS (výkop ve čtvrtek, 2:30 našeho času). To, jestli se nákladná investice do Havertze Arsenalu vyplatí, pak ukáže samozřejmě až čas a ostrá utkání.

Empatičtější fotbaloví příznivci také upozorňují, že obzvlášť ti z řad fanoušků Chelsea, kteří se jednomu z hráčů svého dlouholetého rivala nyní vysmívají, by se měli rychle rozpomenout, kdo že to před dvěma lety svoji brankou zařídil nečekaný triumf ve finále Ligy mistrů proti favorizovanému Manchesteru City (1:0). Protože hrdinou večera pro Blues se tehdy nestal nikdo jiný, než právě Kai Havertz...

Reklama

Související témata: