Hlavní obsah

TOP 10 nejdražších hvězd s končící smlouvou. Žebříčku s Messim i Benzemou kraluje Slovák

Někteří plánují stěhování, jiní čekají na novou odpovídající smlouvu nebo jsou blízko dohodě. Fotbalový svět je opět plný hvězdných hráčů, kteří stále nemají o své budoucnosti po konci aktuální sezony jasno. Podívejte se desítku těch nejhodnotnějších na základě údajů z renomovaného webu Transfermarkt.com.

Foto: PSGtalk

Lionel Messi v dresu francouzského PSG.

Článek

Milan Škriniar (27 let, 60 milionů euro)

Možná překvapivě žebříčku kraluje slovenský stoper, o kterého Inter Milán určitě nebude chtít přijít. Podle italských médií rozhovory probíhají a klub Škriniarovi zatím nestanovil lhůtu, do kdy se má rozhodnout. První jednání údajně ztroskotala na výši platu, ale rozdíl nebyl tak veliký, aby Inter nedokázal couvnout. Pokud by k dohodě nedošlo, zájem je v Premier League u Arsenalu, Chelsea nebo Tottenhamu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Škriniar z Interu Milán během utkání Ligy mistrů na hřišti Viktorie Plzeň.

Lionel Messi (35 let, 50 milionů euro)

Druhý je jeden z nejlepších fotbalistů všech dob a kapitán čerstvých mistrů světa. Hvězda PSG má ale brzy z našeho výčtu vypadnout a podepsat ve Francii nový roční kontrakt. Hodně se spekulovalo, zda není ve hře návrat do Barcelony, jenže španělský gigant se o něco podobného ani nepokoušel. Velmi pravděpodobně tak Messiho budeme dál vídat v barvách pařížského klubu. A kdyby náhodou z dohody sešlo, může do hry vstoupit přesun za moře do Interu Miami.

Youri Tielemans (25 let, 40 milionů euro)

U belgického reprezentanta není setrvání v Leicesteru vůbec jasné. Účastník posledního mistrovství světa byl v létě hodně spojován s Arsenalem, v pozoru jsou prý i Newcastle či Juventus. Každopádně budoucnost středopolaře v ideálním fotbalovém věku musí Leicester vyřešit co nejdříve, snaha o prodloužení smlouvy je dle dostupných zdrojů enormní. Největším průšvihem by byl odchod zadarmo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Lukáš Provod a Youri Tielemans z Belgie.

Karim Benzema (35 let, 35 milionů euro)

Ano, bez smlouvy na další sezonu je momentálně také poslední držitel Zlatého míče. Benzemův konec v Realu Madrid je však nepředstavitelný a všichni věří, že dojde k prodloužení kontraktu, nejspíše o rok do léta 2024. Můžeme si alespoň zaspekulovat, kam by se francouzský kanonýr mohl uchýlit. Možná zpět do Lyonu, možná do USA. A co třeba za bývalým parťákem Cristianem Ronaldem do Saúdské Arábie?

Jorginho (31 let, 35 milionů euro)

Stabilního člena zálohy Chelsea a tradičního exekutora penalt může těšit, že londýnský klub o prodloužení smlouvy stojí. Jednání mají urychlit náznaky Barcelony, která si na italského reprezentanta dělá zálusk. Záležet také bude na tom, jak dopadne hon na mladíky Judea Bellinghama a Enza Fernándeze. Chelsea je s oběma talentovanými středními záložníky v kontaktu, rozhodně však není jediná.

Evan Ndicka (23 let, 32 milionů euro)

Ve výčtu hvězd možná nejméně známé jméno. Stoper Frankfurtu předvádí poslední měsíce výborné výkony a ne náhodou se o něj zajímají týmy z Anglie v čele s Arenalem. Eintracht si ale svůj francouzský klenot nechce nechat prchnout a na stole leží nová tříletá smlouva. Otázkou je, zda Ndicka netouží po prestižnějším angažmá.

Wilfried Zaha (30 let, 32 milionů euro)

Střelec Crystal Palace dříve reprezentoval Anglii, od roku 2016 ale obléká národní dres Pobřeží slonoviny. Zdá se, že na jihu Londýna prožívá minimálně na nějakou dobu své poslední měsíce. K prodloužení smlouvy se podle ostrovních médií moc nemá a rád by po sezoně odešel do většího klubu, tedy mezi velkou anglickou šestku. Reálně se jeví přesun do Tottehamu, který by mohl shánět náhradu za Harryho Kanea.

Marcus Thuram (25 let, 32 milionů euro)

Vzpomínáte si na borce, který v první půli finále MS střídal Oliviera Girouda a asistoval na druhý gól Kyliana Mbappého? Kdo nesleduje bundesligu, možná do té doby jméno útočníka Mönchengladbachu neznal. O druhého nejlepšího střelce aktuální sezony německé nejvyšší soutěže je zájem, setrvání v Borussii se jeví jako nepravděpodobné. Zvítězí Inter Milán, Bayern Mnichov, Manchester United, PSG, nebo někdo jiný? A bude Gladbach prodávat, nebo se Thuram odstěhuje v létě zadarmo?

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Francouz Marcus Thuram a Maročan Ašraf Hakimí.

Youssoufa Moukoko (18 let, 30 milionů euro)

Borussia Dortmund na svůj klenot tlačí, podle sportovního ředitele Sebastiana Kehla dostal Moukoko „velkorysou nabídku" a klub si přeje rychlé rozhodnutí. Hodně se mluví o pozornosti Chelsea a Barcelony, cenovka mladého útočníka a autora šesti branek za bundesligový podzim se momentálně pohybuje opravdu kolem 30 milionů euro.

N'Golo Kanté (31 let, 30 milionů liber)

Poslední soutěžní zápas odehrál v polovině srpna a už to vypadalo, že Chelsea plánuje složení záložní řady do budoucna bez něj. Blues si ale podle posledních informací přejí, aby Francouz známý svým nevyčerpatelným fyzickým fondem zůstal. Už se totiž začali vyptávat zástupci Barcealony a PSG, lukrativní podmínky prý Kantému nabízí nový zaměstnavatel Cristiana Ronalda an-Nasr.

Výše zmínění hráči jsou samozřejmě jen špičkou ledovce. Bez smlouvy pro sezonu 2023/2024 jsou aktuálně také záložníci Realu Madrid Toni Kroos, Luka Modrič a Marco Asensio, barcelonský Memphis Depay, mistr světa Ángel di María z Juventusu či jeho spoluhráč Adrien Rabiot.

V Premier League se jedná o Roberta Firmina z Liverpoolu, Ilkaye Gündogana v barvách Manchesteru City nebo Davida de Geu od městského rivala United. A když byla na začátku textu řeč o Milanu Škriniarovi, v Interu nemá závazky do budoucna ani další stoper Stefan de Vrij.

Reklama