Hlavní obsah

Moc nehraje, posouvá ale rekordy. Je to moje práce, říká český superžolík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle eso na lavičce mít chcete. Fotbalistovi nizozemského Feyernoordu Ondřeji Lingrovi stačily pouhé dvě minuty a sedmačtyřicet sekund k tomu, aby poslal svůj tým do finále nizozemského poháru. Vítězný gól na 2:1 ve čtvrtečním semifinále proti Groningenu vstřelil jen pár chvil po nástupu z lavičky. „Tohle je moje práce. Jsem neskutečně šťastný,“ zářil český reprezentant.

Foto: Profimedia.cz

Ondřej Lingr (úplně vlevo) slaví vítězný gól v semifinále nizozemského poháru proti Groningenu.

Článek

„Opravdu výjimečná chvíle. Moc si užívám, že jsem mužstvu pomohl k postupu,“ radoval se Lingr. Pětadvacetiletý ofenzivní univerzál tím pouze potvrdil pověst zatraceně efektivního náhradníka. Muže, který umí být ve správný čas na správném místě. Přesně, jak to činil ještě v barvách pražské Slavie, kde ale přece jen dostával o dost výraznější minutáž. Vždyť před čtvrtečním duelem, který rozhodl, proseděl ve Feyenoordu tři zápasy na lavičce.

S Groningenem dal Lingr svoji třetí branku od letního příchodu do Nizozemska. Třetí coby žolík. Třetí, na kterou mu stačily méně než tři minuty od nástupu na plac.

Tak tedy postupně.

Premiérovou trefu zapsal Lingr ve druhém zápase za Feyernoord, 16. září při ligovém vítězství 6:1 nad Heerenvenem. K přesnému zásahu mu tehdy stačil čtyřicetisekundový pobyt na trávníku.

Druhý gól přidal také v lize, v lednu proti Vitesse. Vítězný na 2:1, podobně jako ve čtvrtečním pohárovém semifinále. Stihl to za dvě minuty a čtyřicet sekund.

Potřetí se trefil proti Groningenu. Na tuhle branku si počkal nejdéle, prosadil se po dvou minutách a sedmačtyřiceti sekundách.

Pořadí tří nejrychlejších gólů Feyenoordu, které v aktuální sezoně vstřelili náhradníci, vypadá tedy následovně.

1. Lingr proti Heerenvenu. 2. Lingr proti Vitesse. 3. Lingr proti Groningenu.

Výmluvné.

Poslední trefa, která Feyernoord poslala do přímého souboje o trofej, se možná s odstupem ukáže jako ta zdaleka nejdůležitější. Tomu odpovídala i Lingrova oslava. V euforii ze sebe sejmul dres a pak dal propuknout euforii, obklopen podobně rozjásanými parťáky.

„Střídání se nám povedla,“ mnul si ruce kouč Arne Slot. U zásahu českého reprezentanta totiž asistoval Luka Ivanušec, další ze žolíků. První branku, vyrovnávací na 1:1, ale obstarali hráči základní sestavy. Trefil se exsparťan Dávid Hancko po asistenci Calvina Stengse.

Pohárové finále je na programu 21. dubna. Feyenoord, jenž je v lize druhý, se utká se sedmým Nijmegenem. Platí tedy za papírového favorita, a navíc má na lavičce českého specialistu. Superžolíka. Třeba i další soupeř zjistí, že Lingrovi stačí někdy opravdu málo…

  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.