Hlavní obsah

Tři rakouští fotbalisté byli kvůli homofobním popěvkům vyřazeni z reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Rapidu Vídeň Marco Grüll, Guido Burgstaller a brankář Niklas Hedl byli vyřazeni z rakouské reprezentace. Trenér Ralf Rangnick je suspendoval kvůli homofobním popěvkům po nedávném ligovém derby s Austrií. Uvedla to agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Rapidu Vídeň Marco Grüll během zápasu Konferenční ligy proti Fiorentině

Článek

Rapid na konci února nad Austrií vyhrál 3:0 a v derby uspěl po deseti letech. V následujících dnech se objevily na internetu videozáznamy s urážlivým chováním členů vítězného týmu, za což klub v tabulce podmíněně přišel o tři body.

Různě dlouhé zákazy činnosti dostali výkonný ředitel Steffen Hofmann, asistent trenéra Stefan Kulovits a pět hráčů. Burgstaller, Grüll a Hedl byli navíc vyřazeni z reprezentace. „Tohle nehodlám tolerovat v žádném týmu, který vedu. Ať už jde o klub, nebo reprezentaci,“ řekl Rangnick.

„Všechny hodnoty, které v národním týmu vyznáváme, jsou na úplně opačné straně spektra. A to jsem také klukům po telefonu řekl,“ přidal bývalý kouč Lipska nebo Manchesteru United s tím, že nejde o permanentní vyloučení.

Všichni tak stále můžou pomýšlet na nominaci na letní mistrovství Evropy. „Očekávám, že to kluci vezmou vážně a pochopí, jak se cítí lidé, kteří jsou veřejně uráženi nebo diskriminováni,“ přidal pětašedesátiletý kouč.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.